WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cursus Postmodernisme
Kortenhoef, ma 7 januari 2013

Atelier Art to Join organiseert een cursus kunstgeschiedenis postmodernisme over kunst (pop art) in de jaren vijftig en zestig.

persbericht

Cursus Kunstgeschiedenis “Postmodernisme”

Een voor veel mensen een moeilijk te begrijpen periode uitgelegd op een boeiende en humoristische wijze door drs. Aldwin Kroeze op vrijdag 18 en 25 januari en op 1 februari van 20.00 uur tot 22.00 uur.

In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd de basis gelegd voor de postmoderne kunst. Kunstenaars creëerden een enorme diversiteit aan alternatieve kunstvormen als alternatief voor de modernistische kunst.

Er ontstonden landart, environments, happenings, performances, body art, videokunst en later ook de computerkunst. Het technologische in de kunst is een van de kenmerken van het Postmodernisme.

Dit is met name het geval bij de Amerikaanse Popart met zijn industriële invloeden. Andy Warhol is een voorbeeld van een Popartkunstenaar, die door het seriematige in zijn werk het massa culturele en het industriële benadrukte. Zijn atelier noemde Warhol nota bene The Factory en hij gaf ooit te kennen dat hij graag een machine wilde zijn.

Andere grote namen uit die tijd zijn Jeff Koons en Roy Lichtenstein. Het is voor veel kunstliefhebbers een vrij moeilijk te begrijpen periode. Een reden te meer om eens te komen luisteren hoe Aldwin deze periode op zijn boeiende en humoristische wijze, aan ons weet uit te leggen.

Informatie

18, 25 januari en 1 februari 20.00 uur- 22.00 uur
Atelier Art to Join
Kortenhoefsedijk 86a Kortenhoef
Kosten: € 60,- inclusief koffie en thee
Aanmelden: ingrid@art-to-join.nl of 06 11321748

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief