WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Avondje Amsterdam 22 euro
Horstermeer, di 19 februari 2013

Martin Vuyk reed met zijn auto naar het transferium in de Arena met het voornemen daar het openbaar vervoer de stad in te nemen. Dat mislukte jammerlijk.

ingezonden brief

Fijne avond verder

Een waarschuwing voor Wijdemeerders die denken van de P&R Gaasperplas (Amsterdam Zuid-Oost, recent geopend) gebruik te kunnen maken…

Afgelopen vrijdagavond met mijn vrouw naar de binnenstad van Amsterdam; laten we dit doen zoals de bestuurders van onze hoofdstad dit graag zien… rijden naar een P&R Transferium en dan met het openbaar vervoer verder. Enfin, aangekomen bij de P&R Arena blijkt daar een evenement op til… niets van gelezen op de website, maar dat reken ik mezelf aan. De vriendelijke verkeersregelaar aldaar geeft ons de oplossing, hij verwijst door naar de P&R Gaasperplas; vanavond wél open en met dezelfde P&R regeling.

Daar aangekomen krijgen we van de aanwezige ambtenaar te horen dat deze P&R nu dicht is…  “Dicht ? We worden juist hier naar toe doorverwezen door uw collega bij de Arena…”  “Ja, dat is uw probleem, niet het mijne, deze P&R gaat om 19:00 uur dicht.” Ik kijk op mijn horloge… het is warempel 19:01 “Ja meneer, 7 uur is 7 uur. Nee, ik ga u niet helpen, u koopt maar een gewone parkeerkaart en 1 uur kaartjes van het GVB.”

Ach, m’n broek zakt af bij zoveel coordinatie en ambtelijke hulpvaardigheid. Zal wel grootstedelijk zijn, maar klantvriendelijk kan ik het niet noemen en van enige afstemming op hoger P&R niveau lijkt al helemaal geen sprake. Past ook naadloos in de Metropoolregio Amsterdam gedachte, waar de provinciaaltjes best wel een beetje op z’n Amsterdams gepiepeld mogen worden.  “Geintje, gozer…fijne avond verder…”

In plaats van € 8,-- ben ik die avond 4 x € 2,80 (GVB) + € 11,--(parkeren) = € 22,20 kwijt. De volgende keer rijden we gewoon direkt door naar een parkeerplekje op de gracht, de stimulans ontbreekt om het anders te doen.

Met vriendelijke groet,

Martin Vuyk
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief