WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
KWVL en KWS de Alpen op
Oud Loosdrecht, za 9 februari 2013

Leden van de watersportverenigingen KWVL en KWS gaan op 5 en 6 juni samen ten behoeve van het KWF de Alpe 'd-Hues enige malen beklimmen.

persbericht

KWVL – KWS fietstocht @ opgeven is geen optie.

Dat er op de watersportverenigingen K.W.V.L. en K.W.S. niet alleen maar gezeild wordt is algemeen bekend. Maar dat verenigingen zo verbroederen dat er nu een fietsteam en fietstour is bestaande uit leden van beide clubs die op zaterdag 23 maart vanaf de K.W.V.L. – Loosdrecht naar de K.W.S. - Sneek gaan fietsen is weer het andere uiterste,
toch is dit geen grap!

Toen Henk Bergsma, lid van de K.W.V.L., Regenboog en Pampus zeiler vorig jaar met de bar manager van de K.W.V.L., Razzo van Dam, terug kwamen van hun Alpe d’HuZes beklimming en hun relaas deden over dit bijzondere evenement ontstond direct het idee om in 2013 met een grotere groep zeilers een fietsteam te vormen om zo nog meer geld bij elkaar te fietsen voor het K.W.F.

Op dat zelfde terras van de K.W.V.L. besloten direct nog meer zeilers zich aan te sluiten bij de groep. De weken er na volgden nog meer Regenboog en Pampus zeilers wanneer men tijdens de zeilwedstrijden over dit geweldige initiatief hoorde. Uiteindelijk waren het 36 zeilers die vanaf begin van de zomer van 2012 met de trainingen van start gingen. Zeilers uit Loosdrecht, Loenen en Hilversum, maar ook uit Sneek, van de Kaag en uit Rotterdam.

Deelnemers uit de regio:

Loosdrecht: Henk Bergsma en Monique van Driessel
Loenen aan de vegt: Peter Hoogendam
Hilversum: Paul Bournas
Naarden: Sabine Romkes (oud hockey international en speelster van Laren)
Huizen: Ronald Schaap
Blaricum: Caspar Ernst

Meedoen aan Alpe d’HuZes is niet alleen een kwestie van fietstraining en dus kilometers maken, maar vooral ook van actie voeren met elkaar en individueel om geld voor het K.W.F. binnen te halen. Een eigen website ( www.36knopen.nl ) werd ontwikkeld door New Tribe Agency, er wordt gewerkt aan een golfdag met “sterren” op Golfclub Groenendaal in Wassenaar en een charity diner o.l.v. sterren kok Onno Kokmeijer, dit is een korte greep uit de tot nog toe ontplooide activiteiten.

Kijk op de website www.36knopen.nl voor alle acties en meldt uw bijdrage of deelname daar aan. Bijzonder aan Alpe d’HuZes is dat er een strikt anti strijkstokbeleid geldt. Niemand wordt betaald voor levering van diensten of producten ten gunste van de organisatie. 100% van de binnen gekomen gelden gaan naar het K.W.F. en komen ten goede van kankerpatiënten.

Ons team heeft een naam gekregen met vanzelfsprekend een verwijzing naar het zeilen, “Team 36Knopen”. Knopen geven tenslotte de snelheid aan op het water, de knoop doorhakken en mee doen aan dit goede doel en je knopen tellen.
36 Knopen staat voor hevige storm en daarmee snelheid en kracht.
Blauw is vanzelfsprekend de kleur van het water.
Steunt u ons en daarmee de strijd van het K.W.F. tegen kanker? Ga naar www.36knopen.nl en doneer voor dit goede doel. Volg ook onze acties en trainingen op deze website.

Op zaterdag 23 maart fietsen wij van de KWVL in Loosdrecht naar de KWS in Sneek en doen op zondag nog even met elkaar een rondje Sneekermeer. Dat is weer eens wat anders dan een zeilwedstrijd vanaf het Starteiland. Op zondag 2 juni zullen wij na afloop van het Holland Weekend, waar de meeste natuurlijk nog aan mee doen, hopelijk onder luid gejuich vertrekken met de bus vanaf de KWVL naar Alpe d’HuZes.

Op woensdag 5 juni zullen een aantal van ons team de Alpe d’Hues 3x maal beklimmen. Op donderdag 6 juni volgt de dag van de waarheid voor de leden die aan hebben gegeven de berg minimaal 4x te zullen bedwingen en dat allemaal voor het goede doel.

Voor meer informatie over deze fietstocht en ons team kunt u terecht bij:

Monique van Driessel – Email: monique (at) vandriessel.nl
Peter Hoogendam – E-mail: hoogendam-p (at) hetnet.nl

Voor meer informatie over Alpe d’HuZes of ons team 36 knopen verwijzen wij u naar:

www.opgevenisgeenoptie.nl en www.36knopen.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief