WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wat zag Co?
Wijdemeren, vr 1 februari 2013

Co de Kloet zag vanaf het raadspluche de vergadering gisteren aan zich voorbij trekken en deelt zijn politieke observaties met U, de zeer gewaardeerde WWK-lezersschare.


Let op de spiedende blik.
Geen flinter van een subtiel detail ontgaat hem!

Dossier Zuidsingel 7/Neef/Emmaweg

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger
van de laatste Raadsvergadering op 31 januari 2013

De gemeenteraad, gisteravond in vergadering bijeen, kreeg pas na negenen handen en voeten toen het zogenaamde BING rapport ter discussie kwam.

BING is een deskundig en alom gewaardeerd bureau dat aan integriteitsonderzoek doet. Het onderzocht voor Wijdemeren de perikelen rondom de Emmaweg, de duistere manipulaties met de Zuidsingelgronden en de rol van ex-wethouder Wim Neef. En dat was echt wel even goed onderzoeken geblazen. Maar het rapport mocht er wezen, ondanks het feit dat de tijd het een en ander had uitgewist. De meerderheid van de raad deelde  de conclusies en nam met gemengde gevoelens kennis van het feit dat de ex-wethouder weinig te verwijten viel.

Dat Theo Reyn, CDA-er in hart en nieren, die voormalige CDA coryfee vervolgens de status van halve heilige toedichtte, werd net niet met hoongelach ontvangen. De meer dan voortreffelijke behandeling door burgemeester Martijn Smit oogstte alle lof en, met uitzondering van WIJ spreker Ben Steenvoorden, schaarde de raad zich achter het college. Ben Steenvoorden vond het BING rapport helemaal niks, van nul en gener waarde, meten met twee maten, te veel toevalligheden, verkeerde beoordelingen, kortom prullenbakwerk.

Bij DorpsBelangen bespeurde ik enige sympathie voor zijn gedrevenheid, maar daar bleef het dan ook bij.
Het is nu wachten op een uitspraak van de Raad van State voor de laatste loodjes, en die zullen nog wel eens zwaar kunnen wegen.

Verrassend ten slotte was een carbiddelegatie die de raadsvergadering bezocht. Carbidschieten, een oud-Loosdrechtse traditie tijdens de jaarwisseling, zou volgens een Loosdrechtse met messcherpe oren, te veel lawaai veroorzaken. De raad drong krachtig aan op een demonstratie om voor zijn oordeel goed beslagen ten ijs te kunnen komen.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief