WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Museumkaart: Ook in Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, zo 18 augustus 2013

Vanaf 13 juli 2013 kunnen bezitters van de Museumkaart Kasteel-Museum Sypesteyn gratis bezoeken. Bezoekers, directie en medewerkers van Sypesteyn zijn hier heel blij mee.

persbericht

250ste Museumkaart bezoeker
Kasteel-Museum Sypesteyn

Vanaf 13 juli 2013 kunnen bezitters van de Museumkaart Kasteel-Museum Sypesteyn gratis bezoeken. Directie en medewerkers van Sypesteyn zijn hier heel blij mee.


Jonkheer Henri van Sypesteyn

Behalve een stukje erkenning voor Sypesteyn als museum, betekent het accepteren van de Museumkaart ook een toename in het aantal bezoekers. Houders van de Museumkaart komen immers vaker terug; wanneer er een nieuwe tentoonstelling is of als zij de collectie nogmaals willen bewonderen. De Museumkaart is voor Sypesteyn met recht een succes te noemen, aangezien in iets meer dan een maand tijd het aantal van 250 Museumkaart bezoekers werd bereikt.


Mw. Rebecca Schot ontvangt het cadeaupakket uit handen van Huib Tijssens.

Op 17 augustus 2013 was Rebecca Schot uit Amsterdam de 250e bezoeker die een Museumkaart kon overhandigen. Huib Tijssens, directeur van Sypesteyn bood haar in de fraai vernieuwde winkel van het museum, en onder het toeziend oog van Jonkheer Henri van Sypesteyn, een mooi cadeaupakket aan. Rebecca Schot reageerde verrast: ‘De aanleiding voor mijn bezoek aan Sypesteyn was het Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012. Sypesteyn stond daarvoor nog steeds op mijn lijstje. Dit maakt het ineens wel heel bijzonder.’

Tot eind oktober is in het Kasteel-Museum een tentoonstelling te zien over dominee Johannes de Mol, oprichter van de Loosdrechtse porseleinfabriek, en het vroegste Loosdrechts porselein dat gemerkt werd met een klimmend leeuwtje. In oktober is de Maand van de Geschiedenis die dit jaar het thema Vorst en Volk heeft gekregen. Met een aantal bijzondere voorwerpen uit de collectie staat dan de verhouding tussen de patriot Van Sypesteyn en stadhouder Willem V centraal.

Kasteel-Museum Sypesteyn is alleen te bezoeken met een rondleiding. Het museum met zijn historische tuin en park is gelegen aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 150 te Nieuw Loosdrecht. Zie voor openingstijden en informatie over extra activiteiten en evenementen www.sypesteyn.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Hannie Humme
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief