WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Buwalda in Kortenhoef
Kortenhoef, di 23 april 2013

Op 16 mei is de literaire avond van Kunst aan de Dijk. Te gast is Peter Buwalda. In het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk wordt hij geïnterviewd door Wim Brands.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Literaire avond met Peter Buwalda

Op 16 mei is de jaarlijkse literaire avond van Kunst aan de Dijk. Te gast is Peter Buwalda, bekend als auteur van de bestseller Bonita Avenue. In het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk wordt hij geïnterviewd door Wim Brands, bekend van het VPRO-programma Boeken.


Peter Buwalda

De roman Bonita Avenue sloeg bij het verschijnen in 2010 in als een bom. Het boek werd bekroond met een groot aantal prijzen, waaronder de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs, de Tzumprijs en de Libris Literatuurprijs 2011. De vertaalrechten werden verkocht aan Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië. Bonita Avenue is nog steeds een bestseller: de teller staat nu op 250.000 exemplaren.

Vuurwerk

Buwalda’s debuut is in de eerste plaats een onvervalste pageturner, geschreven in een gespierde, trefzekere stijl. Voor dit boek sloot Buwalda zich ruim vier jaar af van de wereld, maar het resultaat mag er zijn. Buwalda verstaat de kunst om enerzijds een spannend verhaal te vertellen en anderzijds de lezer op elke pagina te laten zien hoe knap dat verhaal geconstrueerd is.

Hoofdpersoon is Siem Sigerius, rector-magnificus van de Universiteit Twente. Het verhaal speelt zich af in Enschede in het jaar 2000, het jaar van de vuurwerkramp. Maar de vuurwerkfabriek is niet het enige dat explodeert in dit boek: ook de hoofdpersoon en zijn familie moeten proberen de scherven bijeen te rapen.

Journalist

Peter Buwalda is in 1971 geboren in Brussel en opgegroeid in Blerick (vlakbij Venlo). Hij werkte als journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. Hij was mede-oprichter van het literaire poptijdschrift Wah Wah en schreef verhalen en essays voor onder meer De Gids, Vrij Nederland en Hollands Maandblad.

Inmiddels staat er een nieuw boek in de steigers, maar Buwalda moet de tijd om het te schrijven nog vinden. Mogelijk dat hij in Kortenhoef een tipje van de sluier kan oplichten.

Informatie

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 9 april 2013, 20.15 uur, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00, donateurs € 15,00, CJP € 10.00
Meer informatie en reserveringen: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief