WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zelf Bouwen in Loosdrecht
Wijdemeren, di 16 april 2013

Morgenavond wordt in het gemeentehuis een informatieavond gehouden over het bouwen van je eigen huis in Loosdrecht bij de plassen.

persbericht

Mooie kans voor starters!
Betaalbaar wonen op een unieke plek in Oud-Loosdrecht?

Een betaalbare eengezinswoning in Oud-Loosdrecht laten bouwen pal naast de plassen. Ongeloofwaardig? Misschien is deze unieke kans wel dichter bij dan u denkt! Hoor er meer over tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 17 april.

Op donderdag 21 maart heeft de gemeenteraad van Wijdemeren het bestemmingsplan Oppad 2 vastgesteld. Aan het Oppad in Oud-Loosdrecht kunnen nu negen betaalbare eengezinswoningen en een villa gebouwd worden.

Samen bouwen

Om de eengezinswoningen voor de kopers tegen kostprijs te realiseren is gekozen voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat wil zeggen: samen met anderen een woning laten bouwen zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Uit de praktijk blijkt dat dit 10 tot 30% goedkoper is. Uit recent gerealiseerde projecten blijkt dan ook dat het met een CPO goed mogelijk is een nieuwbouwhuis op maat onder de 2 ton euro vrij op naam te bouwen. Kort gezegd kunt u door middel van dit project samen met uw toekomstige buren een huis compleet op maat  laten bouwen op een prachtige plek in Oud-Loosdrecht voor een betaalbare prijs. Vooral voor starters is dit een unieke kans!

17 april: informatieavond

Op woensdag 17 april is er een eerste informatieavond voor geïnteresseerden over het gezamenlijk bouwen en de mogelijkheden in Oud-Loosdrecht. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis van Wijdemeren, Rading 1 in Loosdrecht. Tijdens de tweede informatieavond op 22 april wordt ingegaan op de inschrijving en wat er komt kijken bij het bouwen van een eigen woning. Kijk voor meer informatie op: www.wijdemeren.nl/samenbetaalbaarbouwen. Belangstellenden die niet naar de bijeenkomsten kunnen komen, kunnen hun interesse kenbaar maken bij de projectleider via het volgende e-mailadres: j.vandenadel@wijdemeren.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief