WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Aanvaring met Wouters
Wijdemeren, do 5 september 2012

Tijdens de commissievergadering R en E had Mario Wouters (WIJ) een daverende aanvaring met burgemeester Smit en Jan Verbruggen (CDA).

Op de agenda stonden de tien gevaarlijke plekken waar volgens het college de komende tijd iets aan het verkeer en de verkeersafhandeling gedaan moet worden. Bij de aanvang van de vergadering kondigde Mario Wouters, fractieassistent van de fractie WIJ van Ben Steenvoorden, aan dat hij bij dit agendapunt een korte presentatie wilde verzorgen over verbeterpunten op een aantal gevaarlijke plekken in Wijdemeren. Commissievoorzitter Ria Hennis stond dit toe ondanks de grote tijdnood waarin de commissie verkeerde vanwege de zware agenda.

Na enige technische problemen met de pc en de beamer begon Mario Wouters rond half elf met zijn presentatie, waarbij hij direct inzoomde op de omgeving van de Klapbrug in 's-Graveland waar op 4 augustus een noodlottig dodelijk ongeval met een fietser plaats vond. In zijn openingszin legde hij een directe relatie tussen de herinrichting van dat gebied door het vorige college en het dodelijke ongeval.


Jan Verbruggen (CDA)

Jan Verbruggen (CDA) reageerde direct. Hij vond het zeer ongepast dat Wouters de schuld min of meer bij het vorige college legde. Burgemeester Martijn Smit bedacht zich niet en zei dat hij het volstrekt eens was met de opmerking van Jan Verbruggen. Sterker nog, hij eiste dat Mario Wouters de aantijging aan het adres van het vorige college terugnam en sommeerde Wouters om zich morgen vroeg op zijn kantoor te vervoegen om de zaak verder te bespreken. Daarop nam Mario Wouters de beschuldiging terug.

De oprechte kwaadheid over de opmerking van Mario Wouters was af te lezen van het gezicht van burgemeester Martijn Smit.

Gedurende de presentatie stond Wouters voor het scherm met zijn rug naar burgemeester Smit die daardoor, evenals de pers, geen zicht had op de beelden die vertoond werden. De belangstelling was echter inmiddels wat weggeëbd vanwege het voorafgaande heftige incident.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief