WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
't Koor zingt in Korenweken
Wijdemeren, ma 3 september 2012

Op zondag 23 september starten de twee weken durende Gooise Korenweken. Uit Wijdemeren doet 't Koor mee.

persbericht

Gooise Korenweken van start met Proeverij

Op zondag 23 september 2012 starten de twee weken durende Gooise Korenweken met een Proeverij van de deelnemende koren. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Amateurkoor.

Op deze dag presenteren 22 koren uit het Gooi zich van 11.00 tot 16.30 uur met korte repetities in het gebouw van het Muziek Centrum Omroep (MCO) aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. Het evenement is gratis toegankelijk en is bedoeld voor mensen die van zingen houden en/of lid willen worden van een koor. Zij zijn van harte uitgenodigd mee te zingen. De dag wordt gezamenlijk geopend met een speciaal koorarrangement van Gerard van Amstel van het lied ’Samen‘ van René Froger. Het plan voor de Gooise Korenweken is mede tot stand gekomen in samenwerking met het Groot Omroepkoor. Aan de eerste editie van de Proeverij in 2010 deden 14 koren mee. Deze activiteit trok destijds 150 bezoekers.

Open repetities bij de koren thuis

Van 24 september tot 5 oktober staan de deuren bij de deelnemende koren open voor belangstellenden die een reguliere repetitieavond willen meemaken. De koren willen hiermee nieuwe leden werven. Uit Wijdemeren doet ‘t KOOR mee. Meer informatie over de betreffende avonden en locaties staat op de website van de Stichting Amateurkoor, www.amateurkoor.nl, en is ook te krijgen op 23 september tijdens de Proeverij.

Samenwerking met Groot Omroepkoor

Door de grote culturele en maatschappelijke ontwikkelingen van de laatste tijd zien zowel de Stichting Amateurkoor (SAK) als het Groot Omroepkoor (GOK) het belang van samenwerking toenemen. Tijdens de Gooise Korenweken kunnen leden van de deelnemende koren tien repetities van het GOK als toehoorder bijwonen. Daarnaast bieden de leden en dirigenten van het GOK de deelnemende koren workshops en trainingen aan op het gebied van zangkwaliteit en organisatie.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief