WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nesciolezing 21 okt.
Kortenhoef, ma 8 oktober 2012

Op 21 oktober zal Prof. Dr. Bert van Roermund de Nesciolezing in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk verzorgen.

persbericht

Ieder het zijne

Op 21 oktober zal Prof. Dr. Bert van Roermund de Nesciolezing, met de titel 'Ieder het zijne - en waarom dat niet kan' in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk verzorgen.

In de Oudheid werd het al gezegd: in de kern is ‘recht doen’ ieder het zijne geven. Ook een staat die rechtsstaat wil heten, komt daar niet onderuit. Dat de praktijk dikwijls tekortschiet tegenover dit eerste van alle rechtsbeginselen is tot daar aan toe. Maar wat als het beginsel zelf eigenlijk niet te begrijpen valt? In deze lezing wordt een aantal problemen voorgesteld die tot dieper nadenken nopen over de grondslagen van ons recht. Het moeilijkste probleem? Dat we strikt genomen niet ‘ieder’ kunnen bedoelen, als we ‘ieder het zijne’ willen geven. Eigen volk eerst? Ook die slagzin vereist meer nadenken dan we gewoonlijk kunnen opbrengen.

Bert van Roermund is na zijn emeritaat als hoogleraar rechtsfilosofie opnieuw aangesteld als hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Tevens is hij gasthoogleraar aan de KU Leuven. Belangrijke thema’s in zijn werk van de laatste jaren zijn ‘Soevereiniteit’in de internationale rechtsorde (vooral Europa) en ‘Verzoeningsprocessen’na politiek geweld. Hij is maatschappelijk actief in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in het internationaal mensenrechten en -vredeswerk.

Rond de lezing zal het Artonis Pianotrio het concert verzorgen.

Het trio bestaat uit:

Anoek Brokaar, viool, Frank Oppedijk, vleugel en Ephraïm van IJzerlooij, cello.

Zij brengen de volgende werken ten gehore:

  • L. van Beethoven, pianotrio op. 11, deel 3
  • A. Piazolla, Milonga del Angel
  • F. Mendelssohn, pianitrio op. 66, deel 2 en 4

Het Artonis Pianotrio is een professioneel, jong en bevlogen pianotrio, bestaande uit drie musici die allen hun opleiding afrondden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij docenten als Dmitri Ferschtman, Vera Beths en Naum Grubert.
De leden van het trio wonnen prijzen op talrijke concoursen en traden/treden op in binnen- en buitenland. Al binnen drie maanden na hun oprichting werd het trio door het Storioni Trio genomineerd voor het Storioni Festival Parijs! Als onderdeel hiervan trad het Artonis Pianotrio op tijdens dit Festival in 2011. Het trio volgde als ensemble  masterclasses bij Frank van Laar en bij internationale topensembles als het Grieg Trio, het Casals Kwartet, het Atrium Kwartet en het Danel Kwartet.

Het Artonis Pianotrio is regelmatig in Nederland te beluisteren en is een graag geziene gast in Kortenhoef!

Informatie

Aanvang: 11.00 uur
Entree:  € 7,00, kinderen: vrij
Plaats: Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Zie ook: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief