WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Overschrijding Jur. Zaken
Wijdemeren, di 27 november 2012

Wijdemeren is veel meer kwijt aan juridische zaken dan begroot was. Het onderzoek naar de kwestie Neef en de revindicatie eisen hun tol.

Revindicatie

De revindicatie, het terugeisen van gemeentegrond die door burgers in gebruik is genomen, heeft veel meer gekost dan vooraf werd gedacht. Het gemeentebestuur ging er vanuit dat een brief met een conceptdagvaarding aan de betreffende burgers voldoende zou zijn om ze te laten zwichten voor de druk en af te zien van een juridische procedure.
Dat viel tegen. Er waren 609 gevallen geconstateerd van burgers die gemeentegrond "illegaal" gebruikten. Er volgde een soort afvalrace met brieven, contacten en conceptdagvaardingen. Uiteindelijk bleven er acht burgers over die niet op de argumenten van de gemeente in gingen, waarop de gemeente een juridische procedure tegen hen startte om de eigendom van de grond van de gemeente tegen verjaring te beschermen. Deze procedures kosten nog 25.000 euro. Wint de gemeente de zaken, dan kan daarmee een meevaller ontstaan als de tegenpartij tot betaling van de proceskosten wordt veroordeeld.

BING

Het onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) naar de kwestie Lüschen-Neef/Vermeire gaat minimaal 30.000 euro kosten. Ook dat was niet in de begroting voorzien. De resltaten van het onderzoek worden in de tweede helft van december verwacht.

Met deze twee grote posten wordt de begroting met 55.000 euro overschreden die gedekt worden uit de post onvoorzien, zoals is te lezen in het raadsvoorstel dat volgende week donderdag in de commissie Bestuur en Middelen wordt besproken.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief