WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bedreigingen en Convenant
Wijdemeren, ma 26 november 2012

Hilversum wordt bedreigd en het convenant tussen Hilversum, Wijdemeren, de provincie en het vliegveld bestaat, maar bleef een concept.

Wij ontvingen een exemplaar per email met de bestandsnaam:
overeenkomst herconfiguratie Vliegveld Hilversum CONCEPT versie 1 (16-7-._._pdf
Een eenvoudige Windows7 computer kan niets met zo'n bestandsnaam, omdat iemand het jaar heeft verwijderd en er nu als extensie ._._pdf staat. Niet getreurd, opslaan en de naam wijzigen, opdat het weer een .pdf is. En ja hoor, daar verschijnt het conceptconvenant dat klaar was om getekend te worden, maar dat de eindstreep niet haalde. Boven iedere bladzijde staat "uitsluitend bedoeld als bespreekdocument voor partijen". Kennelijk had de Hilversumse GroenLinksfractie, evenals de Gooi en Eemlander, dat even over het hoofd gezien toen men vorige week de pers opzocht met beschuldigingen over "geheime convenanten" aan het adres van de bestuurders.

Bedreigingen van Hilversum Zuid


Het bescheiden bericht van Geen herrie op de hei op de website
van de volstrekt onpartijdige Gooi en Eemlander. ;-(

In de krant van vandaag viel ons oog op een kop "Bedreigingen van Hilversum Zuid". Zo'n kop nodigt uit tot lezen. Wat is er daar aan de hand? Een criminele bende die de Hilversummers bedreigt? Paalrot waardoor de flats verzakken? Een kakkerlakken invasie? Zou allemaal zomaar kunnen. Nee is een bericht in de serie van de actie van de Gooi en Eemlander tegen de bouw van woonruimte in de regio (Ter Sype) en de daaraan verbonden draaiing van de startbaan.

Het bericht begint met:"In de Bethelemkerk aan de Loosdrechtseweg houdt Groenlinks maandag een bewonersavond over ’de bedreigingen die rust en leefgenot van Hilversum-Zuid te wachten staan’.

Wellicht kan de Hilversumse en Wijdemeerse jeugd, die hier geen woning kan vinden, ook vanavond naar de Bethlehemkerk gaan om uit te leggen wat het betekent als je naar Almere moet verhuizen om een huis te vinden. En dan hebben we het nog niet over de lokale economie en de bouw, die ook een steuntje in de rug en behoud van jongeren kunnen gebruiken.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

bron
WWK
foto
site G&E
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief