WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Veiligheid of Principe ll
's-Graveland, zo 4 november 2012

Er kwamen nog twee reacties op de grijze Mercedes die vaak half op het trottoir geparkeerd staat op het Noordereinde.

Deze discussie startte op 31 oktober.

Update 5-11-2012, 11.21: Reactie Mevr. Schaap - In den Berken toegevoegd.

ingezonden brief

Ik ben het helemaal eens met de opmerking van de heer Wouter van der Meulen dat auto\'s niet geheel of gedeeltelijk op de stoep geparkeerd mogen worden. Dat is niet alleen van toepassing op het Noordereinde maar dat moet gelden voor heel Wijdemeren. Als ik nu naar buiten kijk dan zie ik 2 auto\'s gedeeltelijk op de stoep geparkeerd staan. Bij een van de auto\'s kan je met de rolstoel, kinderwagen of rollator niet over op de stoep maar moet je via de weg de auto passeren terwijl; er in een staal van 25 meter z10 lege parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Nog even terug naar het Noordereinde. Als je van de Loodijk het Noordereinde oprijdt dan kom je eerst een bord tegen van 50 km, snel gevolgd door een bord met adviessnelheid van 30 km, gevolgd door een elektronisch bord die, als je sneller rijdt dan 30 km b.v. 40 km, de melding geeft "u rijdt te hard”, gevolgd door een bord 50 km, gevolgd door een bord met 30 km bij de kruising met de Herenweg / Ankerveense pad.

Dick Veen
Kortenhoef


ingezonden brief

Deze mijnheer en mevrouw zijn met een eenmansactie bezig. In hun kortzichtige ogen dragen ze hierdoor bij aan de verkeersveiligheid. Het tegendeel is echter waar. Door het soms abrupt moeten remmen voor een tegenligger die door de bocht van de andere zijde nadert, ontstaat vaak een gevaarlijke situatie met het achterliggende verkeer. Voorrang nemen of net aan om de Mercedes kunnen zijn ook onveilige zaken. En lekker hoor, in de spits steeds stilstaande auto’s voor je deur die walmen en geluid maken. Ben benieuwd hoe de buren erover denken.Ik heb diverse malen de politie gebeld, maar dat hielp niet. Ik weet nu waarom.Ik nodig alle passerende auto’s uit om te toeteren wanneer de Mercedes er staat. Ook ‘s nachts. Dan kan deze familie lekker wakker over haar actie nadenken. En oja, u wist toch waar u ging wonen?

Fred Beijdorff
Kortenhoef


ingezonden brief

In reaktie op het advies van Dhr. Bijdorff, wil ik zeggen dat deze mensen er inderdaad voor hebben gekozen op het Noordereinde te wonen, echter niet voor de jaarlijks toenemende verkeersdruk en overlast ! En het fantastische advies om dag en nacht te claxoneren. Hebben de buren daar geen last van?!!

Linda Schaap- in den Berken
's-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief