WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM Cultuur Monumenten
's-Graveland, za 5 mei 2012

In mei organiseert Natuurmonumenten voor het eerst de Cultuur Monumenten Maand; een maand waarin mensen unieke monumenten kunnen bezoeken.

persbericht

Cultuur Monumenten Maand bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten geeft kijkje in de keuken van Nederlands cultureel erfgoed.


Gooilust

In mei organiseert Natuurmonumenten voor het eerst de Cultuur Monumenten Maand; een maand waarin mensen unieke monumenten kunnen bezoeken. De natuurorganisatie beheert zo’n 4000 historische bouwwerken, waarvan 384 een rijksmonumentale status bezitten. In deze maand opent zij de deuren van verschillende parels, om mensen kennis te laten maken met Nederlandse cultuurhistorie.

Kastelen, landhuizen, oranjerieën, boerderijen, buitenplaatsen, hoeves, forten, watermolens, duiventorens, folly’s, schuren en zelfs een monumentaal hondenhok. Zomaar een greep uit duizenden unieke cultuurhistorische bouwwerken van Natuurmonumenten die de tand des tijds hebben doorstaan. Unieke objecten die vaak op een fascinerende manier verweven zijn met het landschap. Een landschap dat zich ontwikkeld heeft door de eeuwen heen. Met name Engelse en Franse invloeden hebben er duidelijk hun sporen nagelaten.

Natuurmonumenten sluit zich met de openstelling van een deel van haar buitenplaatsen bij het Jaar van de Historische Buitenplaats aan, dat dit jaar plaatsvindt. Natuurmonumenten doet namelijk méér dan alleen natuur beschermen. De natuurorganisatie is een van de grootste eigenaren van cultuurhistorisch waardevolle gebouwen in Nederland en beheert vanuit architectuurhistorisch oogpunt een rijke collectie.

Om de cultuurhistorische gebouwen duurzaam te behouden, zijn ze vaak gesloten voor het publiek. In deze maand worden allerlei activiteiten georganiseerd in en rondom bijzondere monumenten. Dat varieert van een kijkje op eigen gelegenheid tot rondleidingen, excursies, fietstochten en luxe arrangementen met diner en concert.

Bekijk het complete overzicht op: www.natuurmonumenten.nl/cultuurmonumenten

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief