WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
25-6 Inloopavond Oppad
Oud Loosdrecht, za 23 juni 2012

Maandag organiseert de gemeente een inloopavond voor belangstellenden in de woningbouwplannen aan het Oppad in Loosdrecht.

website Wijdemeren

Herontwikkeling Oppad/Het Trefpunt Oud-Loosdrecht

De gemeente Wijdemeren gaat de locatie Oppad /het Trefpunt in Oud-Loosdrecht herontwikkelen. Het is de bedoeling op deze locatie een aantal eengezinswoningen te realiseren.

Op 29 maart 2012 heeft de gemeenteraad de grondexploitatie vastgesteld en besloten de bouw van negen rijwoningen en één villa voor te bereiden. De gemeente verkoopt bouwkavels en de toekomstige bewoners zijn zelf opdrachtgever, met andere woorden: (collectief) particulier opdrachtgeverschap.

Voorbereidingen

Vóór dat er daadwerkelijk tot herontwikkelen kan worden overgegaan moet er eerst een plan worden gemaakt. Hiervoor heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld. Op basis van de uitgevoerde onderzoeken en informatie over het plan kan deze zomer een concept bestemmingsplan worden opgesteld.

De gemeente streeft er naar om de procedure tot vaststelling van een nieuw bestemmingsplan tussen eind september 2012 en april 2013 uit te voeren. Wanneer het bestemmingsplan zonder beroep bij de Raad van State kan worden vastgesteld is het mogelijk na april 2013 te beginnen met sloop- en bouwwerkzaamheden.

Tekening van het concept stedebouwkundig plan Oppad

Inloopavond op 25 juni

Op maandag 25 juni is er een inloopavond in de raadszaal van het gemeentehuis voor belanghebbenden. Tijdens deze avond geeft de gemeente toelichting op:

  • het eerste concept voor het bestemmingsplan
  • de ideëen voor het stedenbouwkundig plan
  • de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen in de omgeving.

Ook is er informatie over de besluitvorming en procedures die moeten worden doorlopen.

Inspraak en meedoen met het maken van de plannen

De komende maanden gaat de projectleider met belanghebbenden aan de slag om een stedenbouwkundig plan voor de tien woningen en de openbare ruimte uit te werken.

Kindertrefpunt

Met de exploitant van het Kindertrefpunt is afgesproken dat het Kindertrefpunt gebruik kan blijven maken van het Trefpunt tot de vooravond van de daadwerkelijke sloop en nieuwbouw. Volgens planning is dat tot april 2013.

Interesse in een woning?

Inschrijven voor een woning - of beter gezegd de koop van een kavel - is nog niet mogelijk. De werving van woningkopers start zodra er meer zekerheid is over de begindatum van de bouw.

Contact met projectleider

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente, de heer Jeroen van den Adel. Hij is op donderdag en vrijdag bereikbaar op telefoon (035) 65 59 431. U kunt ook mailen naar j.vandenadel@wijdemeren.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website Wdm
foto
---
auteur
website Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief