WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Onkruid en Kale Plekken
Ankeveen, za 16 juni 2012

Patrick Kreuning ergert zich aan de kale plekken in onze mooie dorpen die volgens hem modderspatten op de Nachtwacht zijn.

ingezonden brief

Hebben we boter op ons hoofd?

Natuurmonumenten en afvalzorg hebben een maandje terug voorgesteld om op de voormalige belt 70 waterwoningen te realiseren. Klinkt prachtig nietwaar?

Of is het gewoon weer zo\'n stupide idee waar geen toekomst in zit? Zoals we in toenemende mate zien is bouwen en de Wijdemeren een ongelukkig huwelijk.
Neem de zaak Vermeire, het dorpscentrum van Oud-Loosdrecht, het braakliggend stuk terrein van de voormalige Antonius-school in Kortenhoef en dan is er ook nog een stukje terrein met hoge hekken er omheen langs de Koninginneweg te Kortenhoef.

Bij het Antoniusterrein staan een woonwagen, een container en een dixie geparkeerd, maar van enige activiteit is daar geen sprake. Het onkruid staat er nog net niet huizenhoog. Blijft dat gewoon maar zo staan, allemaal tot de bewoners hun verzet tegen de nieuwbouw, welke volgens hen te hoog zou zijn, opgeven?

Hoe lang laten we het aanzicht van onze nu nog prachtige dorpen nog verkwanselen door de heren die ons vertegenwoordigen? Want al die braakliggende terreinen in onze dorpen, dat zijn modderspatten op de Nachtwacht.
En uiteraard, we zitten in een economische recessie waar we de komende jaren wellicht nog niet uitkomen. Het is tegenwoordig moeilijk om aan een hypotheek te komen en zeker nu de hypotheekrente wordt aangepakt, als het aan het Kunduz-accoord ligt, dan zal de menigeen zich wel achter de oren gaan krabben of men wel een nieuw huis aan moet gaan schaffen. Ook al omdat je voor je oude huis waarschijnlijk niet meer het bedrag krijgt wat je er voor betaald hebt.

Of zullen we op het terrein van de voormalige Antonius-school ook maar een grote parkeerplaats maken voor mensen die hun kinderen naar de Regenboog en de Curtevenneschool willen brengen? Misschien ook een mooie plek om de bus te laten keren? Een bankje van de VVD erbij? Tijd dat de knopen eens worden doorgehakt lijkt mij.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief