WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ziggo volgt Advies niet op
Wijdemeren, di 5 juni 2012

Ziggo weigert om France 2, BBC 2 en CNN door te geven. Dit ondanks de wettelijke verplichting om het advies van de Programmaraad op te volgen.

persbericht

Ziggo volgt TV advies RPGO weer niet op

De Regionale Programmaraad Gooi en Omstreken (RPGO) heeft verschillende reacties ontvangen  van inwoners uit het verzorgingsgebied over het door kabelexploitant Ziggo niet doorgeven van televisiezender BBC2 in het analoge basispakket. De reden hiervoor is dat Ziggo weigert het TV-advies van de RPGO op te volgen.

Voor 2012 heeft de RPGO een tv-advies opgesteld.  In dit advies zijn o.a. de zenders France 2, BBC 2 en CNN opgenomen.  Ondanks de wettelijke verplichting van Ziggo om dit advies op te volgen en dus de zender door te geven blijft het kabelbedrijf dit weigeren. Ook het advies van 2011 is niet door Ziggo uitgevoerd.

Het definitieve pakket van de analoge TV- en radiozenders 2012 voldoet aan de wettelijke en rechtelijke bepalingen, waardoor Ziggo de adviezen niet kan weigeren, maar gewoon moet doorgeven. De RPGO heeft tegen deze weigeringen bezwaar aangetekend bij het Commissariaat van de Media (CvdM). De RPGO betreurt het in hoge mate dat Ziggo een eigen koers vaart. En dat dit  ten koste gaat van bepaalde groepen luisteraars en kijkers in de regio, Volgens de wet heeft de RPGO de bevoegdheid  binnen het analoge basispakket radio- en tv zenders te adviseren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief