WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kreuning over DB
Ankeveen, wo 11 juli 2012

Patrick Kreuning somt de redenen op waarom hij waarschijnlijk geen DB zal gaan stemmen.

Ingezonden Brief

Geachte heren van Dorpsbelangen,

Ge maakt u zorgen over de verkiezingen van 2014. Wel, daar kan ik u geen ongelijk in geven.

Het feit dat een Wethouder dreigt op te stappen als de winkels in Loosdrecht op zondag open gaan, en derhalve een hele partij zich laat 'gijzelen' wekt geen sterke indruk. Daarnaast zien we het groenonderhoud achteruit gaan.
Maar wat ik lees over de Regenboog en de Curtevenneschool naar de Kwakel te verplaatsen, dat is echt een belachelijk idee. Daar zijn meerdere redenen voor aan te voeren.

  1. Er is in het verleden ook achter de Kwakel op een aantal plaatsen gif gedumpt, weet ik uit betrouwbare bron.
  2. De Kwakel is een weg waar regelmatig hard gereden wordt, laatst zat ik op een zondag morgen bij iemand in de auto en het viel me op dat hij er zonder erg in te hebben rustig 70 reed over een verlaten weg, dat dan weer wel. Ook nemen automobilisten het niet zo nauw met het éénrichtingsverkeer dat daar geldt.
  3. De scholen verplaatsen betekent weer een grote lege vlakte in Kortenhoef, hoeveel jaar zitten we inmiddels al tegen het Antoniusterrein aan te staren.
  4. We gaan weer verder gekort worden door de overheid, dus wie gaat dat betalen?
  5. De scholen uit het centrum weghalen betekent dat veel kinderen een langere en gevaarlijkere route moeten afleggen. Veel kinderen kunnen nu nog zelfstandig naar huis. Dat zal dan radicaal veranderen, wat weer betekend dat er een flinke toename van verkeer op de Kwakel komt van ouders die hun kinderen halen en brengen, daar is de Kwakel als weg niet op berekend.

Willen de scholen zelf een ander en wellicht groter gebouw, zijn de klassen te vol of zijn de scholen tevreden?

Ik wens u veel wijsheid in de komende jaren, maar wilt u herkozen worden, dan zal er een ander vaatje dan het biervat open moeten. Ik heb vorige keer op u gestemd, maar zal dit waarschijnlijk niet nogmaals doen. Hierboven staan de belangrijkste redenen.

Ik begrijp best dat sommige zaken overmacht zijn, zoals zaken die van hogerhand worden opgelegd door rijk en provincie, maar er zijn ook zaken die spelen en waar u zelf volledig verantwoordelijk voor bent als bestuursorgaan.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief