WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hilversum wordt Wakker
Wijdemeren, za 28 januari 2012

Erik Boog en Gerard Abrahamse kregen het met elkaar aan de stok over het Wijdemeerse Verkeersplan. Met name over het N. en Z. Einde.

Onverteerbaar

In de gewestvergadering spraken de verkeerswethouders met elkaar. In die vergadering luchtte de Hilversumse wethouder Erik Boog zijn hart over de plannen die Wijdemeren smeedt om het verkeer op het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland te beperken met maatregelen om de snelheid eruit te halen en hinderniseen op te werpen. Boog vindt het niet te verteren dat het Wijdemeerse college, daarin gesteund door de Wijdemeerse raad, zonder overleg tot de maatregelen besloten heeft.
Hij vreest dat de Hilversumse Ring, die voor miljoenen is aangepast, zal dichtslibben en in een chaos vervallen door verkeer dat 's-Graveland gaat ontwijken. (Ongeveer zoals het verkeer jaren geleden door 's-Graveland gedwongen werd, toen Hilversum de Krugerbocht zonder overleg afsloot om de villabewoners van Trompenberg te ontzien.)

Protest van Hilversum


Wethouder Gerard Abrahamse.

Het protest van Hilversum was te voorzien, al komt het rijkelijk laat. Hilversum wil de verkeersproblemen op regionaal niveau bekijken en aanpakken. Wethouder Gerard Abrahamse hield voet bij stuk inzake de uitvoering van de Wijdemeerse plannen. De raad zou het hem niet in dank afnemen als hij zou buigen voor de Hilversumse druk.

Overigens wees Abrahamse er in de vergadering op dat Wijdemeren denkt over de randweg die dwars door de hele gemeente Wijdemeren zou moeten gaan lopen. Die randweg zal volgens hem voor het hele Gooi een verbetering betekenen. Hij haalde ook de kou uit de Hilversumse lucht door een nieuwe categorisering van de wegen in Wijdemeren in het vooruitzicht te stellen, waarbij ook de buurgemeenten in kunnen spreken. Ook deed hij een stapje terug door te stellen dat hij Hilversum te vriend wil houden in het kader van "beter een goede buur, dan een verre vriend".

Déjà Vu

In 2000 ontstond het plan om tol te gaan heffen in 's-Graveland. Burgemeester Jan Goudberg van Nederhorst den Berg noemde de wens van 's-Graveland "kul". "Ze flikken me dit niet." brieste de burgemeester toen.
Bart Heller, de Hilversumse wethouder, was tegen een "alleingang" van 's-Graveland. Ook Bussum en Naarden verzetten zich tegen de 's-Gravelandse plannen.

In 2000 waren Dorpsbelangen en de VVD in 's-Graveland mordicus tegen maatregelen om het verkeer te weren door het heffen van tol.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief