WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Amendementen Verdwenen?
Wijdemeren, za 22 december 2012

De omstreden amendementen van afgelopen donderdag verdwenen uit het raadsinformatiesysteem. Cor Koster vraagt het college waarom.

Die amendementen waren er nu juist de oorzaak van dat Wijdemeren bijna in een bestuurscrisis terecht kwam. Voldoende reden om ze voor het nageslacht te bewaren vindt Cor Koster.

Update 24-12-2012, 21.30: Amendement A en Amendement B

ingezonden brief

Geacht college, geachte raad

Uw vergaderingen zijn vaak zo boeiend dat ik meestal probeer ze vanaf de publieke tribune bij te wonen. Ze zijn soms leerzaam, niet zelden amusant, en af en toe zelfs hilarisch. Als ik een dergelijk programma zoals u biedt zou willen bijwonen in Amsterdam, bij Youp in Carré bijvoorbeeld of bij Freek in het DeLaMar, dan zou mij dat een fiks bedrag kosten. Alleen het parkeren al! En daar krijg ik, anders dan bij u, nooit gratis koffie.

Bij uw laatste raadsvergadering in 2012, afgelopen donderdag, was ik niet lijfelijk aanwezig. Edoch, ik zat om 8 uur klaar, koptelefoon op, wachtend op de eerste woorden van de burgemeester via het internet: "Dames en heren, ik heet u van harte welkom. Ik open de vergadering." Ik had mezelf helemaal geïnstalleerd. Vóór mij op m'n laptopscherm de agenda met alle stukken in pdf-formaat, die ik kon openen op een tweede scherm (24" jawel!), want de techniek staat tegenwoordig voor niets.

Ik heb weer als vanouds genoten. Het was de laatste vergadering in dit jaar, dus typisch het moment voor een oudejaarsconference met louter hoogtepunten. Een voortreffelijke mix van zin en onzin, emotie en spanning, ernst en luim. Met een Joep Frijdal (VVD) die tegen Gert Zagt roept: "Nu doet u het wéér!" En met Ben Steenvoorden (WIJ) die ruiterlijk toegeeft een fout gemaakt te hebben door een amendement mede te ondertekenen. En dan de dreigende val van het college. Het woord 'gijzelen' viel natuurlijk, zoals altijd als wethouder Zagt iets niet wil. Heerlijk.

Toen ik de daaropvolgende dag opnieuw de agenda van de raadsvergadering opriep, zag ik iets merkwaardigs. De agenda was veranderd. Waar op de donderdagavond bij punt 7 ('Bestemmingsplan Tussen de Dijken') keurig alle amendementen genoemd waren, met tekst en ondertekening en al, waren nu de amendementen A en B verwijderd. En dat waren juist de zaken waardoor het college bijna viel. Of bijna opstapte. (Je kunt beide lezingen verdedigen.) Er zijn dus gewoon een aantal officieel ingediende amendementen verdwenen. Foetsie. Onvindbaar voor het nageslacht.

Mijn vraag aan u, geacht college en geachte raad, is daarom: wat is hier gebeurd? Dit moet namelijk opzettelijk gedaan zijn, dat kan niet anders. Wie heeft hier een aantal essentiële amendementen verdonkeremaand? Is dit misschien ook een BING-zaak? Ik vraag maar, want je hoort immers tegenwoordig zoveel rare dingen over de politiek.

Is het gebeurd in opdracht van een wethouder? Of was het een overijverige griffier? Het zal toch niet zo zijn dat u de geschiedenis probeert te herschrijven om de schande van de raad enigszins toe te dekken? Of dat u probeert te verhullen dat de burgerij gewoon haar goddelijke gang kan gaan met illegaal slopen, kappen en bouwen? Er is immers een goede kans dat illegaal opererende burgers toch niet aangepakt worden, omdat bijna de helft van de raadsleden er kennelijk geen enkel probleem mee heeft dat de brutalen de halve wereld hebben. Of liever gezegd: nemen.

Hoogachtend,

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief