WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Openlucht Kerstnachtdienst
's-Graveland, wo 19 december 2012

Maandag 24 december wordt weer de jaarlijkse openlucht Kerstnachtdienst gehouden in 's-Graveland op Schaep en Burgh.

persbericht

Opnieuw kerstnachtdienst in de openlucht

Veel sfeer, bekende kerstliederen en een korte overdenking. Dat zijn de ingrediënten van de kerstnachtdienst die maandag 24 december om 21:30 uur op landgoed Schaep en Burgh in 's Graveland gehouden wordt.

Deze openlucht kerstnachtdienst is met zijn veertiende editie inmiddels een begrip in het Gooi. De dienst is niet alleen voor traditionele kerkgangers, maar ook voor mensen die niet zoveel met de kerk hebben. Jaarlijks bezoeken zo'n 1500 mensen de samenkomst, die door de bosrijke omgeving in winterse omstandigheden een extra bijzonder karakter heeft.

De dienst duurt ongeveer drie kwartier. Er is een swingend gospelkoor dat de bezoekers meeneemt langs bekende kerstklassiekers als ‘Stille nacht, ‘Komt allen tezamen' en ‘Ere zij God’. Ook zingt het koor nog een aantal eigen nummers.

Met het statige landhuis op de achtergrond staat dominee Klaas de Vries kort stil bij de betekenis van het kerstverhaal. En om de winterse sferen helemaal compleet te maken, is er voor iedere bezoeker een warme beker chocolademelk na afloop.

Deze openlucht kerstnachtdienst wordt al sinds 1999 georganiseerd door het Interkerkelijk Kerstnachtdienst Comité, dat door verschillende kerken in Hilversum is opgericht. Kijk voor meer informatie op www.kerstnacht.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief