WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren reageert
Wijdemeren, di 18 december 2012

Het college van Wijdemeren zond vorige week een brief aan het college en de raad van Hilversum over Ter Sype en het vliegveld.

In die brief zet Wijdemeren nog eens op een rijtje wat er bestuurlijk vooraf ging ten aanzien van de besluitvorming over het vliegveld. Ook worden de onjuiste informatie en stemmingmakerij in de Gooi en Eemlander en een deel van de Hilversumse politiek (GL) aan de kaak gesteld.

Hilversum houdt de regie

Het college geeft nog een keer duidelijk aan dat de raad van Hilversum een stevige vinger in de pap houdt ten aanzien van het aantal vluchten, het geluid en het gewicht van de vliegtuigen die gebruik mogen maken van het vliegveld. Ook wordt verwezen naar een onderzoeksrapport waarin wordt aangetoond dat de geluidsoverlast zal afnemen met een verharde baan. (Minder gas bij taxiën en sneller opstijgen).

Overspoeld met emails

De brief werd verzonden omdat het college van Wijdemeren vanwege de polemiek in de krant en de petitie van de actiegroep Geen Herrie op de Hei overspoeld werd met emails. In de brief stelt het college van Wijdemeren zich op het standpunt dat een besluit over het vliegveld, welk besluit dan ook, een Hilversumse aangelegenheid is. Het enige belang dat Wijdemeren zelf direct voor ogen heeft is de realisatie van 600 woningen om te voorzien in de woningbehoefte in de regio. Wel is het zo dat het Hilversumse besluit bepaalt of de complete wijk gebouwd kan worden na verlegging van het banenstelsel, dan wel een klein deel van de wijk, indien het banenstelsel niet verlegd wordt.

Chantage Geen Herrie op de Hei?

Vanavond vergadert de Hilversumse raadscommissie weer over het raadsbesluit om de banen op het vliegveld te verleggen en al dan niet te verharden. In de aanloop naar die commissievergadering onstond binnen Hart voor Hilversum enige commotie nadat Hans Roos van die partij zich gechanteerd voelde door Paul de Bont van de actiegroep Geen Herrie op de Hei, omdat die een brief aan Léonie Sazias, de fractievoorzitter van Hart voor Hilversum, had gestuurd. In die brief vraagt De Bont van Sazias een garantie dat haar partij tegen de verharding van de baan zal stemmen. "Dan nemen we dat op in de sluitingsmailing van onze actie." :aldus De Bont.
Hans Roos wil alle argumenten met de fractie wegen en niet geïntimideerd of gechanteerd worden door welke actievoerder dan ook.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief