WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kersttoernooi Judo NdB
Nederhorst den Berg, ma 17 december 2012

Op zondagochtend 16 december vond het Kersttoernooi plaats van de florerende Judoclub Nederhorst.

ingezonden bericht

Kersttoernooi 2012 Juboclub Nederhorst

Op zondagochtend 16 december vond het Kersttoernooi plaats van Judoclub Nederhorst. Het gaat heel goed met onze judoclub, we hebben meer dan 50 enthousiaste kinderen die elke vrijdag in Sporthal de Blijk naar judo komen.

Het grootste deel was zondagochtend ook naar het toernooi gekomen. Het was ook leuk om te zien hoeveel belangstelling er op de tribune was. Het zat helemaal vol. Goed dat er zoveel mensen gekomen waren om de kinderen aan te moedigen.  Dat laatste was ook nodig want hoe jong de kinderen soms ook zijn (je kunt op judo vanaf 5 jaar) het is soms  best spannend. De kinderen lieten mooie worpen en ook houdgrepen zien. Af en toe vloeide er ook een traantje, maar dat was in de meeste gevallen na wat opbeurende woorden, snel weer over.

De sporthal was mooi versierd, met kerstboompjes,  kerstlichtjes en een heleboel waxinelichtjes. Het  was heel sfeervol. Het toernooi was verder ook heel sportief. Dat is iets wat ook steeds centraal staat bij judo, respect hebben voor de ander. Dit leren de kinderen elke vrijdag van onze trainer Lauro Gigli. Als er bijvoorbeeld een nieuwe judoka is, dan laat je daar natuurlijk niet meteen je beste worpen aan zie, maar pas je je krachten aan. Verder is het ook zo dat hele rustige kinderen vaak weerbaarder worden van judo en de wat drukkere kinderen juist leren zichzelf wat beter onder controle te houden.

Er waren 9 poultjes van 4 of 5 kinderen en er waren wedstrijdjes op 2 matten. Max de Boer, heeft heel goed geholpen met jureren. Hartelijk dank daarvoor! De volgende kinderen zijn winnaar geworden in hun poultje: Nina Gigli, Olivier v.d. Berg, Sil Meijer, Finn Ledder, Jort Zwagerman, Verne v.d. Helm, Eva v.d. Berg, Daan v.d. Bor en Thijs van Galen.

De eerste 3 kinderen van elke poultje kregen een beker, de anderen een medaille. Verder hadden we, mede dankzij onze sponsoren, een heleboel mooie andere dingen: een kerstmuts met logo van de judoclub, een kerstkaart, een hele grote kerstkrans in de vorm van een medaille, chocolaatjes en een waxinelichtje. Het toernooi was een groot succes.

Heeft uw kind ook interesse in judo, dan mogen ze  altijd 3x mee doen om te kijken of judo een sport is die bij ze past. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annabelle (0294 741046) of Hedda (heddakoning@hotmail.com).
Wij willen alle sponsoren bedanken die dit toernooi mede mogelijk hebben gemaakt: Bakkerij de 7 heerlijkheden, Harry Bakker Saxofoons, huur mij kilometervrij.nl, Installatiebedrijf Gebr. Dijs, Cito Transport, Apotheek Nederhorst, T&O auto’s, Restaurant Thai Faa Faet, Frank Vermeulen Makelaardij, Rabobank Nederhorst den Berg, Schildersbedrijf Ron Doorn, Jumbo Verzijden en Hoveniersbedrijf Gé Leurs.

Namens judoclub Nederhorst hele fijne feestdagen en een sportief 2013!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief