WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Foutparkeren wordt Beboet
Wijdemeren, wo 5 december 2012

De gemeente gaat strenger toezicht houden op foutgeparkeerde vrachtwagens, aanhangwagens, vouwwagens en trailers.

website Wdm

Strenger toezicht foutgeparkeerde voertuigen

Het is niet toegestaan om bijvoorbeeld aanhangwagens, vouwwagens, vrachtwagens, (boot)trailers op of aan de openbare weg te parkeren. Het parkeren van vrachtwagens binnen de bebouwde kom is vanwege de lengte en hoogte alleen toegestaan op de daarvoor speciaal aangewezen plekken. De gemeente gaat strenger controleren op foutgeparkeerde voertuigen wat kan leiden tot boetes.

De gemeente gaat strenger toezicht houden op foutgeparkeerde voertuigen. ls de eigenaar van een foutgeparkeerd voertuig bekend, dan legt de gemeente een last onder dwangsom op. Is de eigenaar niet bekend, dan wordt het voertuig door de gemeente verwijderd. Als de eigenaar zich vervolgens meldt bij de gemeente, worden de gemaakte kosten doorberekend.

Kosten doorberekend

Als de gemeente een foutgeparkeerd voertuig gaat verwijderen, dan wordt er een bekendmaking gepubliceerd in Wijdemeren Informeren. De eigenaar moet het voertuig binnen drie maanden na de publicatiedatum van de bekendmaking ophalen bij de gemeente en verwijderingskosten en eventuele stortingskosten betalen. De eigenaar moet een bewijs van eigendom aan de gemeente laten zien. Als blijkt dat na verwijdering van het voertuig de verschuldigde kosten onevenredig hoog worden in verhouding tot de waarde van het voertuig, dan wordt het voertuig verkocht of vernietigd. Onder de kosten verstaat de gemeente onder andere het kostenverhaal van de bestuursdwang, vermeerderd met de kosten voor de verkoop, eigendomsoverdracht of de voor de vernietiging geraamde kosten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website Wdm
foto
---
auteur
website Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief