WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plan Oppad ter Inzage
Oud-Loosdrecht, ma 6 augustus 2012

Vanaf eind september ligt het ontwerpbestemmingsplan voor het bouwplan Oppad in Oud-Loosdrecht waarschijnlijk ter inzage.

persbericht

Eind september bestemmingsplan ter inzage
Onderzoeken bouwplan Oppad in Oud-Loosdrecht afgerond

De onderzoeken ter voorbereiding op de geplande woningbouw aan het Oppad in Oud-Loosdrecht  zijn onlangs afgerond. Naar verwachting zal het ontwerpbestemmingsplan vanaf eind september ter inzage liggen.

Geen belemmeringen

De gemeente heeft de volgende onderzoeken laten uitvoeren: archeologisch onderzoek, flora- en faunaonderzoek, onderzoek of er sprake is van planschade als gevolg van het nieuwe bestemmingsplan, bodemonderzoek, parkeeronderzoek en inmeting van het terrein en omgeving. Uit deze onderzoeken zijn geen belemmeringen naar voren gekomen. Bij de asbestinventarisatie ter voorbereiding op de sloop van het huidige gebouw is in de stookruimte een asbestplaatje gevonden dat was verwerkt in de brandwerende deur. Deze is inmiddels door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Gezien de locatie en de verwerking in de deur hebben bezoekers van het gebouw geen verhoogd gezondheidsrisico gelopen.

Verslag inspraakavond

Op 25 juni 2012 is een inspraakavond gehouden over het concept stedenbouwkundig plan, het ontwerpbestemmingsplan en de plannen voor de inrichting van de openbare ruimte aan het Oppad en de Drie Kampjes. Op deze avond waren 14 belangstellenden aanwezig. Het geluidsverslag en het schriftelijk verslag is te vinden op www.wijdemeren.nl/oppad. In vervolg op deze avond is het bestemmingsplan gereed gemaakt voor besluitvorming en publicatie.

Ontwerpbestemmingsplan

Naar verwachting legt de gemeente vanaf eind september 2012 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp beschikking hogere grenswaarden geluid ter inzage. De exacte datum zal worden aangekondigd op de gemeentelijke informatiepagina ‘Wijdemeren Informeren’. De gemeenteraad beslist binnen twaalf weken na afloop van de inzagetermijn over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Samen bouwen aan het Oppad

De nieuwe woningen aan het Oppad zullen gebouwd worden in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Hierbij bepalen toekomstige bewoners gezamenlijk het ontwerp en de bouw van hun eigen woning. Voordeel is dat zij een betaalbare woning kunnen bouwen die voldoet aan hun specifieke wensen. De inschrijving zal starten na het sluiten van de inzagetermijn van het ontwerpbestemmingsplan.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief