WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
2013 Bouwen Oppad
Oud-Loosdrecht, di 17 april 2012

Wijdemeren wil in april 2013 negen woningen en een villa gaan bouwen op de locatie van het Kindertrefpunt in Oud-Loosdrecht.

persbericht

Onderzoeken bouwplan Oppad in Oud-Loosdrecht gestart

De gemeente Wijdemeren is van plan de huidige locatie van het Kindertrefpunt in Oud-Loosdrecht te herontwikkelen. Het is de bedoeling op deze plek negen eengezinswoningen en een villa te realiseren. De planning is te starten met de bouwwerkzaamheden in april 2013.

Plannen uitwerken

De gemeenteraad van Wijdemeren heeft op 29 maart 2012 de grondexploitatie voor het bouwplan vastgesteld. Komende periode worden de plannen uitgewerkt en het nieuwe bestemmingsplan voorbereid. Hiervoor zijn diverse  onderzoeken nodig. Het gaat om: archeologisch onderzoek, flora- en faunaonderzoek, onderzoek of er sprake is van planschade als gevolg van het nieuwe bestemmingsplan, bodemonderzoek, parkeeronderzoek en inmeting van het terrein en omgeving.

Onderzoeken op locatie

De gemeente heeft een aantal bureaus opdracht gegeven om deze onderzoeken op de locatie uit te voeren.
In het kader van het archeologisch onderzoek wordt mogelijk een aantal grondboringen uitgevoerd. Voor het bodemonderzoek vindt een aantal grondboringen plaats. In het kader van het flora- en faunaonderzoek wordt de locatie onderzocht op de aanwezigheid van vaste rust- of verblijfplaatsen van soorten die het hele jaar beschermd zijn. Ook strikt beschermde planten en andere natuurwaarden worden meegenomen. Tot slot wordt de parkeerdruk op verschillende momenten gemeten.

Medio mei worden de rapportages van de bureaus verwacht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbricht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief