WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Poll over Verkeersplan
Wijdemeren, zo 8 april 2012

Wim Steman vraagt om uw mening over het wegencategoriserings-plan. Stuur hem uw reactie. Maar het is ook tijd voor een simpele poll.

Tot en met woensdag 11 april kunt u uw stem laten horen over het wegencategoriseringsplan dat door wethouder Gerard Abrahamse (VVD) namens het college is voorgesteld. Het ligt tot dan ter visie op het gemeentehuis. Het plan wordt gesteund door een adviescommissie, de Verkeersadviescommissie. U kunt het ook bekijken door het te downloaden. Bezwaar maken kan tot en met 11 april met een briefje aan het college van burgemeester en wethouder op het gemeentehuis.

In dat plan staan voor een flink aantal wegen snelheidsbeperkingen tot 30 km/uur gepland. Een weg 30 km/uur verklaren gaat niet zomaar. De wetgever eist dan ook dat die weg zodanig is ingericht dat er niet harder gereden kan worden. Dus wordt die weg voorzien van verkeersbelemmerende maatregelen, zoals chicanes, versmallingen of drempels. De meningen over dit voorstel zijn zeer verdeeld.

Update 8-4-2012, 15.17: Er blijkt onduidelijkheid te bestaan over om welke wegen het hierbij gaat. Hierbij het overzicht van de wegen die een 30 km/u regime krijgen.

's-Graveland

  • Noordereinde
  • Zuidereinde

Kortenhoef

Nieuw Loosdrecht

  • Tjalk
  • Nieuw Loosdrechtsedijk in de kern van Nieuw Loosdrecht

Oud Loosdrecht

  • Deel Oud Loosdrechtsedijk

Nederhorst den Berg

  • Dammerweg in het centrum van het dorp

Simpele vraag

Wij stellen in onderstaande poll een simpele vraag. Bent u voor of tegen het wegencategoriseringsplan dat wethouder Abrahamse gaat uitvoeren als hij eind van de maand groen licht krijgt van de gemeenteraad? Als u nadere toelichting wilt geven, dan verwijzen wij u naar deze pagina, waar u het emailadres van Wim Steman vindt.

De poll staat open tot en met volgende week zondag 15 april. Dubbel stemmen vanaf dezelfde computer kan niet.

Geen discussies

En om discussies te voorkomen, de poll wordt niet gemanipuleerd, zoals soms wordt gesuggereerd door lezers die de uitslag of het verloop niet bevalt. U kunt per ip adres (per thuis- of bedrijfsnetwerk) slechts één keer stemmen. Over het verloop en de uitslag corresponderen wij niet. Hij is zoals hij is en u trekt er maar uw eigen conclusies uit. En ja, wij weten niet wie u bent of waar u woont. U nichtje in Timboektoe kan dus ook stemmen. Dat kunnen en willen wij niet voorkomen. De poll is een indicatie meer niet. Als er echt duidelijk gekke dingen met de poll gebeuren, dan stoppen wij hem.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief