WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sypesteyn zoekt Samenwerking
Nieuw Loosdrecht, vr 6 april 2012

Kasteel-Museum Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht is nog steeds in gesprek met eventuele partners om op het landgoed samenwerking te realiseren.

persbericht

Samenwerking met andere partners
Sypesteyn werkt aan nieuwe opzet

Na het afblazen van de beoogde samenwerking met een partner in het voorgenomen woon-zorg project is kasteel-museum Sypesteyn in gesprek met andere potentiële deelgenoten.

In die samenwerking zou de beoogde partner op het landgoed zorg- en dienstverlening opzetten voor mensen met een verstandelijke beperking, en daar tevens horeca- en andere activiteiten ontplooien, waaronder medegebruik van het kasteel voor vergaderingen en trouwerijen. De Van Sypesteyn-Stichting zou verantwoordelijk zijn voor de kunstverzameling, bezoek, rondleidingen en tentoonstellingen in het kasteel en de historische tuin.

Partijen zijn hierna aan de slag gegaan om de plannen in onderdelen uit te werken tot een haalbaar en betaalbaar plan tot samenwerking. De einddatum voor dit traject was 31 maart van dit jaar. Op het laatste moment bleek het gezien de huidige financiële situatie en regelgeving onmogelijk de geschetste plannen financieel rond te krijgen en hebben partijen moeten besluiten de intentieovereenkomst op te zeggen.

Inmiddels heeft Sypesteyn rechtstreeks contact met verschillende organisaties in de zorgsector en daar buiten die geïnteresseerd zijn in het project, in het vertrouwen dat dit op korte termijn tot concrete resultaten zal leiden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief