WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen Groen Onderhouden
Ankeveen, di 20 september 2011

Patrick Kreuning piekert er niet over om het openbare groen als burger te gaan onderhouden. Hij heeft geen plek voor het gereedschap.

ingezonden brief
(ingekort)

Zelf het groen onderhouden?

Ik woon in een flatje, 1 hoog aan de Herenweg te Ankeveen. Het balkon... tja daar kun je net je voeten op zetten, dan steken je tenen al over de rand. Dus ik ga geen tuingereedschap aanschaffen om het groen rondom mijn huis te onderhouden. Bovendien, als ik dat zou doen, dan zou ik wel willen dat de gemeentebelasting voor mijn perceel naar beneden werd bijgesteld. Want voor niets gaat de zon op.

Dan hebben we nog de doodzieke bomen aan het Noorder- en Zuidereind.
Wat een verademing dat straks weer de bladeren zijn gevallen. Als u bijvoorbeeld op een warme dag 's avonds over de westerheide fietst tussen de Crailose brug en Laren rijdt u regelmatig onder een paar laaghangende takken met bladeren door. Wat blijkt? Door de bladeren kan de warmte minder snel verdwijnen, ik neem aan dat het met fijnstof precies zo is. Maar dat moeten de milieudeskundigen maar uitzoeken, als ze dat tenminste nog niet gedaan hebben.

Als dat fijnstof niet verspreid wordt gedurende het voorjaar en de zomer, dan krijgen de bewoners aan het Noorder- en Zuidereinde dus extra kwalijke rommel in hun longen. En de overheid maar volhouden dat roken slecht is en dat zelfs in café's niet mag worden gerookt. Nee, fijnstof inademen, dag in dag uit, dat is lekker gezond. En dan hebben we nog het 'geluk' dat we redelijk ver van de snelweg vandaan wonen. (Overigens ben ik al minstens 10 jaar van het roken af).

Wellicht zijn we dus zonder bomen aan het Noorder- en Zuidereinde wel beter af en zijn ook die bomen misschien ziek door het fijnstof?
En uiteraard, ik zie liever 10 bomen in mijn straat dan 1 auto. Maar dan moet de gemeente zich niet inlaten met voor duizenden euro's plantsoenen aan te leggen en dan tot de ontdekking komen dat er geen geld voor onderhoud is. Zelfs al wilde tuincentrum Ome Joop zelf plantsoentjes beplanten op eigen kosten. Er is geen geld voor onderhoud. En dat terwijl de gemeentebelasting nog elk jaar omhoog gaat. Maar ja, we verliezen liever geld aan Icesave en de Grieken.

\Patrtick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
18 gr.
windkr. 3