WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kellermann wint Plein Air
Kortenhoef, wo 14 september 2011

Afgelopen zondag reikte wethouder Boermans een prijs van 1000 euro uit aan de Kortenhoefse kunstenares Will Kellermann.

ingezonden bericht

Door:Herman Stuyver

Will Kellermann wint Plein Air – prijs

Op zondag 11 september reikte wethouder Boermans namens een vakjury een prijs van 1000 euro uit aan de Kortenhoefse kunstenares Will Kellermann.


Wethouder Joost Boermans met winnares Will Kellermann

De Stichting Kunstbezit ‘s- Graveland organiseerde in het kader van zijn 10-jarig bestaan een Plein Air- wedstrijd op 10 en 11 september. Op de zaterdag werden zowel amateurs- als professionals in de gelegenheid gesteld om in de omgeving van Kortenhoef in de open lucht een schilderij te maken. De keuze van doek en materialen was vrij. Aan de wedstrijd deden twintig schilders van verschillend niveau mee.

Op zondag was er een expositie waar het publiek ook zijn mening mocht geven over de werken. De circa 80 briefjes leverden een duidelijke winnaar op: Fred Trappenburg. Hij ontving voor zijn kleurrijke  doek 750 euro dat ook door de jarige Stichting is aangekocht.

De vakjury, bestaande uit Joy Kearney, Madeleine Metsaars, Herman Tjepkema en Joost Boermans,  had de moeilijke taak om een oordeel uit te spreken over twintig totaal verschillende schilderijen. Waarbij techniek, vakmanschap en onderwerpkeuze meegewogen moesten worden. Het werk van Will Kellermann dat een gezicht geeft op het eerste deel van het Moleneind, gezien vanaf de provinciale weg, blonk in de ogen van de jury uit. Tweede werd Mia Buitendijk en op de derde plaats eindigde het schilderij van Nicole van Gans uit Hilversum.

Douwe van Essen stelde een mooi fotoalbum samen van de Plein Air wedstrijd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
H. Stuyver
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3