WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Scheve schaats Theo Reijn
Wijdemeren, do 8 september 2011

Het CDA is verbolgen over de gang van zaken na afloop van de comm. MZ van dinsdag. De fractie liep kwaad weg vanwege 'achterkamertjes'.


De papieren uitnodiging die de pers kreeg.

Op de uitnodiging en agenda voor het bijwonen van de commissie Maatschappelijke Zaken staat onderstreept: "Na de vergadering wil de wethouder met de leden van de commissie van gedachten wisselen over het wijzigen van het subsidiebeleid." Er stond niet bij dat dat deel van de vergadering openbaar was. Er stond ook niet dat het deel besloten (= achterkamertjes) zou zijn. Dat zijn de feiten.

De bedoeling van wethouder Joost Boermans was om in het openbaar vrijelijk te spreken over het subsidiebeleid, zonder dat er een raadsvoorstel lag. Hij verklaarde dat vandaag.

Kwaad weggelopen

In de G&E van vandaag wordt Theo Reijn geciteerd. Reijn is voorzitter van de commissie MZ en fractievoorzitter van de CDA fractie die kwaad wegbeende uit de raadszaal, omdat men van mening was dat er een besloten overleg zou plaatsvinden. In de krant beschrijft Theo Reijn dat als volgt: "Het was de bedoeling na afloop van de vergadering nog even met de benen op tafel over de subsidies te praten. Zonder dat iemand buiten de gemeenteraad ervan wist. Dat noem ik dus geheim. Ik zag al een ambtenaar lopen voor een truttig powerpointje. Wethoudertje erbij. Dan weet je het wel."

Scheve schaats

Hier rijdt Theo Reijn toch echt een scheve schaats. In de uitnodiging, die ook naar de pers ging en dus super-openbaar was, stond onderstreept dat de informele verlenging van de vergadering plaats zou vinden. Wat de motivatie voor de actie van de CDA fractie ook moge zijn, het is niet waar dat er sprake was van een geheim overleg. Integendeel.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
Zware buien
16 gr.
windkr. 4