WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geslaagde evenementen Khoef
Kortenhoef, zo 4 september 2011

In Kortenhoef werden gisteren het NK Palingroken en de Gondelvaart gehouden. Het weer werkte mee, want het was prachtig met 26 graden.

Er waren veel mensen uit alle windstreken naar Kortenhoef gekomen om te flaneren over de Dijk, langs de braderie en de rokende vaten, ovens en tonnen van de palingrokers. Het gebruikelijke jaarlijkse beeld. De Dijk gehuld in forse rookwolken en rokers in klederdracht. De winnaar van het Nederlands Kampioenschap Palingroken werd dit jaar P. Martens uit Hooge Zwaluwe. De complete uitslag staat ook op de website van het NK Palingroken.

's Avonds rond acht uur werd het tijd voor de Gondelvaart. Gelukkig bleef het een droge avond met een heerlijke temperatuur, ondanks voorspellingen over mogelijke regen en onweer. Er deden elf gondels mee, waarvan vier van Scouting Klaas Toxopeus, die hun thuishaven aan het Dode Eind min of meer in het parcours van de Gondelvaart hebben. (Update 4-9-2011, 22.09: De thuishaven van de scoutinggroep Klaast Toxopeus is aan de Kwakel 52 in Kortenhoef, voorbij de gemeentewerf, niet aan het Dode Eind.)

Er waren twee thema's die aandacht kregen. De korting op subsidies voor verenigingen (BMOL) en de omstreden openstelling van de 's-Gravelandse Vaart (Maarten Fokke en Pien Zagt). Daarnaast waren er gondels met sprookjes en musicalthema's, waar heel veel aandacht en tijd in was gestoken in de opbouw.

De winnaar van de publieksprijs werden Maud, Julia en Merel met de Mary Poppins gondel. De vakjury koos voor Emma, Rosaline, Danique en Jente die een Alice in Wonderland gondel hadden opgetuigd. De keuzen van het publiek en de jury lagen dicht bij elkaar, want de nummer twee was bij het publiek Alice in Wonderland en bij de jury Mary Poppins.

Smurfen Gestrand


Gestrande Smurfen

De Smurfengondel van de scouts kwam flink vast te zitten met de mast in de bomen. Terwijl andere scoutinggondels voorbij voeren en met trekken de Smurfengondel los probeerden te krijgen, wat niet lukte, nam de onrust bij de Smurfen toe. De hoofdsmurf verloor zijn hoofddeksel en probeerde met een roeispaan de boot vlot te krijgen. Op het moment dat hij even losliet, dreef de gondel weer terug, omdat de mast door een tak werd teruggeduwd. Het duurde enige tijd voorde smurfen door hadden welke magische kracht van boven hen parten speelde.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt, nat
19 gr.
windkr. 2