WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Co de Kloet doet Verslag
Kortenhoef, wo 26 oktober 2011

Co de Kloet telt de zegeningen die zijn partij Wijdemeren de afgelopen anderhalf jaar gebracht heeft.

Met enige weemoed denken wij terug aan de altijd kritische columnist Putter. Die schijnt geëmigreerd te zijn naar een eilandje (baggerdepotje) in de Loosdrechtse Plassen om daar een antropologische studie uit te voeren naar de Loosdrechtse zeden en gewoonten, nu en in het verleden.


Ach ja, das war einmal...

Naar verluidt heeft een team onder leiding van Putter opgravingen gedaan in Loosdrecht. Meestal komen er dan porseleinscherven boven water. Niet dit keer. Putter deed een opzienbarende vondst. Hij haalde een Koperen Zwaailicht op het droge. Na de restauratie zal het zwaailicht in de Oude School aan de Kortenhoefsdijk op iedere eerste donderdag van de maand door Putter ontstoken worden, waarna het in optocht meegevoerd zal worden naar de Commissie Bestuur en Middelen aan de Rading 1 in Nieuw Loosdrecht.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
Ledenvergadering op 24 oktober 2011

Luister even goed: wij slaan ons niet als bavianen op de borst, daar zijn wij te beschaafd voor. Maar de voltallige ledenvergadering was het unaniem eens: door de Dorpsbelangen stemmers, de Dorpsbelangen fractie en niet in de laatste plaats de Dorpsbelangen wethouders is Wijdemeren uit de put getrokken, terwijl het kalf al bezig was te verdrinken.

Voorzichtigheid geboden, uiteraard, dat is altijd goed, maar Wijdemeren leeft, staat financieel weer goed in de steigers, de aanvankelijk OZB boem is terugbracht tot een klein bermbommetje en als er geen nieuwe beren op de weg verschijnen ziet de toekomst er veelbelovend uit.

Zo is het dan wel genoeg want er was gelukkig ook nog ruimte voor kritiek. Als er niks meer te klagen valt kun je wel ophouden met je open oor voor de leden, die overigens weer een aangename avond doorbrachten bij Heineken in Loosdrecht.

Die mislukte gladheidsbestrijding van vorig jaar hoeft niet herhaald te worden, Natuurmonumenten jaagt de boeren in Loosdrecht de stuipen op het lijf , en een wethouder, die zo graag vogeltjes hoort fluiten in de struiken van het Ankeveense pad in Nederhorst den Berg, zal met een amendement in de gemeenteraad van donderdag a.s. toch moeten meewerken aan een buitengewoon aardig bouwplannetje.

Wethouder Gert Zagt, vroeg zich af of hij de opening van Horstwaarde  wel moet verrichten. Vragen door Ria Hennis gesteld over afwijkingen van de oorspronkelijke bedoeling en de geringe interesse zijn door het college nog steeds niet beantwoord.

Om te eindigen zoals ik begon: Gert wil niet voor aap (baviaan) staan. 

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wisselend
13 gr.
windkr. 3