WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nederland Leest
Nieuw Loosdrecht, di 18 oktober 2011

Aanstaande vrijdag start de zesde editie van Nederland Leest. Dit jaar is gekozen voor Remco Campert’s Het leven is vurrukkulluk uit 1961.

persbericht

Nederland Leest:
21 oktober tot en met 18 november

Aanstaande vrijdag start de zesde editie van Nederland Leest. Dit jaar is gekozen voor Remco Campert’s Het leven is vurrukkulluk uit 1961.

Nederland Leest is uitgegroeid tot de grootste nationale leescampagne. Het boek dat centraal staat wordt, zolang de voorraad strekt, door de bibliotheek gratis uitgedeeld aan leden.

Mét de aansporing het boek te lezen en er met anderen over te praten. Dat doen we door in alle vestigingen een Superleeskring te organiseren waar iedereen mee kan komen praten over het boek. De roman geeft een schets van de (jeugd) cultuur van de late jaren vijftig en begin zestiger jaren. Het tijdperk van rock and roll, nozems en Pop Art.

De bijeenkomst begint met een inleiding door Kunsthistorica Diana Kostman. Zij zal u meenemen naar de wereld van de jongeren, populaire cultuur en kunst uit deze levendige periode in de geschiedenis. In een PowerPoint presentatie van + een half uur ziet u dé iconen uit dit tijdperk zoals Elvis Presley, Andy Warhol en Marilyn Monroe en zal worden ingegaan op hun belangrijke rol in de populaire cultuur. Daarna is er alle gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan o.l.v. een bibliotheekmedewerker.

De bijeenkomst in De Bibliotheek vestiging Wijdemeren is op woensdagavond 16 november om 20.00 uur. Aanmelden kan via wijdemeren@debibliotheek.org
Maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom.
De koffie staat klaar en de toegang is VRIJ.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3