WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sceptisch over Begroting
Ankeveen, ma 17 oktober 2011

Patrick Kreuning tempert de vreugde over de begroting voor volgend jaar. Goed voor de ondernemers, maar slecht voor de minima is zijn boodschap.

ingezonden brief

Het lijkt te mooi om waar te zijn

Er is een sluitende begroting met slechts een beperkte belastingverhoging van 4% waarvan 2% inflatiecorrectie. Klinkt zeer rooskleurig, je zou bijna een gat in de lucht springen, ware het niet:

Dat een aantal kosten zoals de zorg al fors omhoog gaat komend jaar, de eigen bijdrage stijgt met 50 euro en een persoon met een minimum inkomen durft al niet eens meer om zorg te vragen omdat hij of zij zelf de eigen bijdrage niet kan betalen. En als je net boven de minimumgrens zit, dan krijg je ook geen kwijtschelding van gemeentebelastingen.

Aan de andere kant lezen we in de begroting wel over investeren en juichende middenstanders, maar hoe zit het met het verwaarloosde onderhoud aan plantsoenen en bomen? Ik lees er niets over. De gratis aangeboden planten en struiken door Ome Joop? Worden niet vermeld. We hebben het vooral over sport en recreatie wat de gemeentekas natuurlijk veel geld moet opleveren, maar als dat dan zoveel oplevert kan de gemeentebelasting dan niet omlaag?

Tenslotte profiteren ondernemers en gemeente vaak van toeristen, maar de burgerbevolking heeft nog wel eens last van schreeuwende al dan niet dronken jongeren midden in de nacht, een duidelijke hoeveelheid overlast van verkeer etc.

Sorry meneer Zagt, maar ik denk dat juichen nog ietwat te vroeg is.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
15 gr.
windkr. 2