WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Land en Bosch, Bantam
's-Graveland, wo 12 oktober 2011

Op maandag 17 oktober gaat Natuurmonumenten verder met de grote herstelwerkzaamheden op de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen.

persbericht

Buitenplaats wordt ontsloten

Op maandag 17 oktober gaat Natuurmonumenten verder met de grote herstelwerkzaamheden op de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen. Achter de buitenplaats Land en Bosch aan de Leeuwenlaan wordt begonnen met het schoonmaken van de slootkanten en het uitdunnen van het bos.

Dit zijn belangrijke voorbereidende werkzaamheden omdat Natuurmonumenten dit park achter het huis weer open wil stellen voor wandelaars. Daarom moeten oude takken en slechte bomen weggehaald worden. Dat heet veiligheidssnoei. Vanzelfsprekend moeten ook de wandelpaden hersteld worden. De bruggen tussen de verschillende buitenplaatsen, Jagtlust, Land en Bos en Schoonoord, zijn al opnieuw geplaatst of hersteld. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind dit jaar klaar en kan er een nieuwe wandelroute over de buitenplaatsen geopend worden.

Andere werkzaamheden dit najaar vinden plaats op Bantam, de meest verborgen buitenplaats in ’s-Graveland die door het heuvelachtige landschap ook wel Klein Zwitserland wordt genoemd. Hier wordt ook een deel uitgedund, weer aangeplant en de oude glooiingen en kronkelende waterbeekje hersteld.

Achter de Buitenplaats Gooilust wordt onder andere het sterrenbos opgeknapt en in de statige bomenlaan achter het landhuis wordt het ronddeel uit de 17e eeuw hersteld. Dat is een ronde, open ruimte, die zorgt voor meer lichtinval, waar omheen 46 nieuwe beuken geplant worden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
regen, regen
14 gr.
windkr. 3