WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raad: Bezoek met OKL en OCW
Loosdrecht, za 8 oktober 2011

OCW en OKL, die voorzichtig samenwerken, nodigden de raadsleden uit voor een bezoek aan twee Loosdrechtse bedrijven.

OCW en OKL

Het OCW is het Ondernemerscollectief Wijdemeren, dat in de aanloop naar de herindelingin 2001 werd opgericht om alle ondernemersverenigingen in Wijdemeren in één vereniging bij elkaar te brengen. In 2003 bleek dat een deel van de Loosdrechtse ondernemers zich niet thuis voelde bij hun 's-Gravelandse en Bergse collega's, waarna zij zich weer afsplitsen en zelfstandig door gingen als Ondernemers Kring Loosdrecht (OKL).

Update 11-10-2011, 21.53: Wim Lorjé (voorzitter OKL) wijst erop dat het OKL al ver voor de herindeling bestond. In het OCW gingen de ondernemersverengingen van de verschillende kernen in een collectief samenwerken, maar zij bleven in eerste instantie zelfstandig. De OKL is dus niet opgericht in 2003, zoals gelezen zou kunnen worden uit de tekst hierboven. De OKL bestond al, trad toe tot het OCW in 2001, maar stapte er als enige ondernemersvereniging in 2003 weer uit. De andere verenigingen in het OCW hieven zichzelf op 1 januari 2005 op om geheel in het OCW op te gaan.

persbericht
Gemeenteraad

Gemeenteraad op bezoek bij twee bedrijven in Wijdemeren

Een delegatie  van raadsleden  heeft op donderdag 6 oktober 2011 op uitnodiging van de ondernemersverenigingen OKL en OCW een bezoek gebracht aan twee bedrijven in Wijdemeren.

In eerste instantie werd Charlois scheepswerf bezocht. De heer Den Ouden informeerde de raadsleden aan de hand van een presentatie  over de werkzaamheden op de scheepswerf. Hij stelde tevreden te zijn de aanpassingen van de weg voor zijn bedrijf, die nog niet zo lang geleden door de gemeente werd uitgevoerd.
Op de werf worden schepen gebouwd, onderhouden en gerenoveerd. De werf produceert sloepen van 6 en 12 meter. Deze schepen  gaan hoofdzakelijk naar havens aan het IJsselmeer, de Zeeuwse wateren en het buitenland.
Na de presentatie konden de raadsleden een kijkje in de werkplaats nemen.

Vervolgens ging het gezelschap met de bus naar  Village Rien van den Broeke.
De heer van den Broeke liet zien waarmee een ondernemer zoals hij al te maken krijgt. Verder presenteerde hij zijn plannen met betrekking tot de ontwikkeling van zijn terrein.

Het bezoek van beide bedrijven past goed in binnen de discussie over het visie stuk Kern van Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wisselend
13 gr.
windkr. 3