WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bereken uw Recht
Wijdemeren, do 6 oktober 2011

Via de website van de gemeente kunt u bekijken of u recht heeft op financiële ondersteuning door de gemeente. Bereken uw recht.

persbericht

Gemeente Wijdemeren lanceert ‘Bereken uw recht’

Inwoners van Wijdemeren kunnen sinds kort via www.wijdemeren.nl berekenen of zij in aanmerking komen voor extra financiële ondersteuning zoals bijzondere bijstand, de langdurigheidstoeslag, de kindertoeslag, de computertoeslag, het participatiefonds, het huisraadfonds of kwijtschelding van gemeentelijke belastingen.


Wethouder Joost Boermans (Soc. Zaken) licht de nieuwe website toe.

Wethouder Sociale Zaken Joost Boermans lanceerde dinsdag 4 oktober ‘Bereken uw recht’ samen met een lid van de cliëntenraad tijdens een bijeenkomst in de bibliotheek in Nieuw-Loosdrecht.
Wethouder Boermans: “De cliëntenraad heeft verzocht om deze site. Het goede van de site is dat mensen geheel anoniem en op eenvoudige wijze hun recht kunnen berekenen. Het komende jaar monitoren we het gebruik en de reacties op deze digitale dienstverlening. Tenslotte zal er een evaluatie met de gemeenteraad volgen.”

Mevrouw Griffioen, lid cliëntenraad:“In 2010 kwam de cliëntenraad Wijdemeren tot de ontdekking dat de gemeente nog niet aangesloten was op ‘Bereken uw recht’. De site geeft mensen de gelegenheid om te kijken waar ze recht op hebben. We zijn blij dat nu ook de mensen in Wijdemeren kunnen nagaan of zij een financiële tegemoetkoming kunnen krijgen van de gemeente”.

Tegengaan niet-gebruik

De gemeente Wijdemeren hoopt op deze manier het niet-gebruik van voorzieningen tegen te gaan. Uit diverse onderzoeken blijkt dat Nederlanders geld laten liggen terwijl zij er wel recht op hebben. Onbekendheid met de regelingen of ingewikkelde aanvraagprocedures kunnen de aanvraag in de weg staan.

Hoe werkt het?

Berekenuwrecht is te vinden op www.wijdemeren.nl. Na het beantwoorden van enkele vragen over onder andere de gezinssamenstelling, het inkomen en het vermogen berekent het programma het eventuele recht op de vergoeding van landelijke en gemeentelijke regelingen. Het is handig om het eindrapport te printen en mee te sturen met het aanvraagformulier of het eindrapport kan meegnomen worden naar een gesprek bij het loket Zorg, Werk en Inkomen in het gemeentehuis.

Berekenuwrecht is een initiatief van de landelijke organisaties Stimulansz en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt, nattig
14 gr.
windkr. 6