WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Darten in Kortenhoef
Kortenhoef, di 22 november 2011

Een verslag van de darters uit Kortenhoef, die spelen in het Wapen van Kortenhoef.

ingezonden bericht

DARTERS ZIJN OOK MAAR MENSEN.

Ondanks dat het uitstekend gaat met het tweede team van het wapen van Kortenhoef hadden ze van de week toch wel een beetje pech. Peter Bakhuizen die alweer 5 180-ers achter zijn naam heeft staan wist met een pijl in de tripple 20 de andere 2 er uit te gooien, en dat meerdere keren op een avond. Dus dat waren niet nrs 6, 7 en 8. Hij staat nu 2e in de lijst van 180 gooiers in de tweede divisie. Michel Boesewinkel heeft er 3 achter zijn naam, Berend Mijnhout en Berrie Willemsen ieder 1. Peter staat ook met een finish van 126 als hoogste finisher genoteerd namens de wvk-ers, maar waar is toch die 136 uitgooi van Michel gebleven?
Verder werd er een 4-5 thuisnederlaag geleden tegen de Thunderbirs, mede doordat de tegenstanders maar liefst 4 100+ finishes gooiden. Maar verder werden alle wedstrijden wel weer gewonnen en ook de beker wedstrijd was voor de Kortenhoevers geen probleem. Het team van Berrie, Berend, Peter, Maurits, Michel en teamcaptain André Bosson staat stevig op de tweede plaats en lijkt naar de eerste te gaan promoveren, maar het jaar duurt nog lang. De komende week wachten de subtopper de Swartesteegh die 6e staat en de dappere dodo’s die 3e staan, een cruciale en zeer belangrijke wedstrijd dus, win je die dan blijf je tweede en vergroot je de voorsprong op de nr 3. Verlies je, dan kan het nog wel eens spannend worden tegen het eind van het jaar.

WVK 3 heeft een moeilijk jaar, ook al hebben ze onlangs hun eerste wedstrijd gewonnen. Ze staan stijf onderaan, maar het positieve is dat ze enkel naar boven kunnen kijken zeg team Captain Jeroen Rootert. Er wachten hen nu twee wedstrijden tegen een andere degradatiekandidaat, de Master Callers en tegen Tempelaars die in de middenmoot staan. Met een overwinning zou het WVK 3 weer mee doen en wellicht toch nog de degradatie ontlopen. Maar er moet dan ook wel weer vaker een 100+ score gegooid worden. Werk aan de winkel voor de mannen. Op de lijst van 180-ers en hoogste finishes komen ze nog niet voor.

WVK net nie doet het toch net wel lijkt het. De eerste overwinning is binnen en elke match worden er wel een aantal legs gepakt, op een enkele 9-0 nederlaag na dan. Het team staat keurig op een 9e plek, onderin de middenmoot en hoewel ze zelf minder te spreken zijn over de prestaties lijken ze in elk geval niet als laatste te eindigen, er staan nog 4 ploegen onder hen. Uiteraard kan het altijd wel beter tenzij je alles met een 9-darter wint maar dat hoef je op het niveau van de 5e divisie niet te verwachten. De twee komende wedstrijden gaan achtereenvolgens tegen de nr laatst, sdv Poeh en de nr 1, Bosgenoegen Sappies. Als ze die genoeg sappies aanbieden dan kan wvk net nie misschien stunten, want een darter is ook maar een mens.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2