WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Atlantic Trio in Jagthuis
Horstermeer, za 12 november 2011

Op zondag 27 november treedt het Atlantic Trio op in het Jagthuis in de Horstermeer met werken van minder bekende componisten.

persbericht

Atlantic Trio speelt verslavende muziek in Jagthuis
Zondag 27 november, 15.30 uur

“Iedereen die de eerste tien maten heeft gehoord van Juon (de Russische Brahms) of Gernsheim (de Nederlandse Brahms), wil vervolgens hun gehele oeuvre leren kennen. Pas op: u loopt het risico verslaafd te raken aan deze muziek!!”

Dat zijn de woorden van de leden van het Atlantic Trio en zij dagen u uit te komen luisteren naar de muziek van deze onbekendere componisten. Op de website van het trio kunt u een voorproefje nemen: www.atlantictrio.com.

Pianist Bas Verheijden, violist Vegard Nilsen en cellist Ansfried Plat richtten in 2003 het Atlantic Trio op, nadat ze met hoge onderscheidingen waren afgestudeerd. Inmiddels doet het trio zijn naam eer aan met internationale tournees en verschenen er twee cd’s, waarover de pers lovend schreef. The Atlantic Trio stelt zich ten doel het werk van de in vergetelheid geraakte componisten Paul Juon en Friedrich Gernsheim weer in de concertzalen te laten horen. Juon, in 1872 in Moskou geboren, woonde en werkte in Berlijn en Zwitserland, waar hij in 1940 overleed. Hij wordt wel de ontbrekende schakel tussen Tsjaikovski en Stravinsky genoemd. Gernsheim, ongeveer een generatie ouder dan Juon, was van Duitse origine, maar woonde en werkte lange tijd in Rotterdam. Beide componisten stonden sterk onder invloed van Johannes Brahms. Naast pianotrio’s van deze ‘Brahmsen’ speelt The Atlantic Trio in het Jagthuis Abschied, Novelette en Romanze van Schumann.
Op zaterdagavond 26 november speelt in de A-serie van het Jagthuis het Zocher Ensemble pianokwartetten van Beethoven, Mahler en Schumann.

Zocher Ensemble: zaterdag 26 november 2011, aanvang 20.15 uur, entree 5 euro.
The Atlantic Trio: zondag 27 november 2011, aanvang 15.30 uur, entree 17 euro.

Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
10 gr.
windkr. 3