WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Emmaweg in Overleg
Kortenhoef, zo 6 november 2011

De Brainstormgroep Emmaweg (BE) werd opgericht om er samen uit te komen t.a.v. de verkeersmaatregelen op de Emmaweg.De BE koppelt terug naar de VBEKC.

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

Emmaweg richting verkeersoplossing

Terwijl vrijwel alle aanwezige bewoners van de Emmaweg begin dit jaar tijdens een bijeenkomst van Vereniging EKC te kennen gaven voor een echte inrichting van een dertig kilometerweg te zijn, bleek tijdens de bijeenkomst van 10 oktober jl. in De Drie Dorpen dat de inrichting van een 30-km zone met plantenbakken voor een belangrijk aantal bewoners/ondernemers niet acceptabel is.

Om te voorkomen dat deze reactie zou leiden tot uitstel van passende maatregelen heeft woensdag 26 oktober jl. een brainstormsessie plaatsgevonden met voor- en tegenstanders die bereid waren de dialoog aan te gaan. Na een korte introductie en uitleg hoe de voorgestelde plannen tot stand gekomen zijn, is uitgebreid gediscussieerd over alle mogelijke oplossingen.

Aanwezige bewoners en bedrijven waren het snel eens over drie uitgangspunten. Allereerst dat er een oplossing gevonden moet worden om een toename van verkeer door verkeersmaatregelen aan het Zuidereinde tegen te gaan. Ten tweede dienen bedrijven goed bereikbaar te blijven. Tenslotte was men het eens dat er een passende dertig kilometer inrichting op de Emmaweg gerealiseerd dient te worden.

Vervolgens zijn er gedurende de avond verschillende ideeën besproken en argumenten uitgewisseld. Uiteindelijk lijkt een goed compromis gevonden te zijn. Een aanpak in twee stappen.

In de eerste stap wordt de Emmaweg alleen optisch smaller gemaakt en wordt door regelmatige 30-km aanduidingen op het wegvlak aangegeven dat automobilisten te gast zijn. De tweede stap van de afspraak gaat in wanneer uit metingen blijkt dat een belangrijke verkeerstoename plaatsgevonden heeft als gevolg van de 30-km inrichting van het Zuidereinde. Op dat moment worden er alsnog fysieke obstakels geplaatst waar voetgangers en fietsers achterlangs kunnen gaan.

Alle partijen zijn het eens dat deze oplossing in ieder geval wandelaar- en fietsvriendelijker moeten zijn dan de huidige voorgestelde plantenbakken. Vervolgstap is nu dat de uitkomsten van de brainstormsessie gedeeld worden met het EKC-bestuur dat vervolgens de voorstellen kan laten toetsen bij de verkeersdeskundigen van de gemeente. Momenteel wordt er door voor- en tegenstanders van verkeersmaatregelen veel tijd en energie besteed aan het leefbaar houden van onze (woon)omgeving. Wij vinden het heel bemoedigend om te merken dat door dialoog uiteindelijk voor- en tegenstanders zich kunnen vinden in een aangepast voorstel. We gaan dit idee in goed overleg verder uitwerken en zullen daarna het voorstel terugkoppelen naar alle bewoners van de Emmaweg.

Namens de Brainstormgroep Emmaweg
Tom Burgers


Aanwezig bij de brainstormmeeting Emmaweg waren:

Arjan Schouwstra (Autobedrijf schouwstra)
Jan Kempers (Bouwbedrijf Kempers)
Charles Jansen (Music Plant)
Dinneke en Arend Houtman (Houtman Hoveniers)
Frits Smit
Frits den Hartog
Ralph Valkonet
Tom Burgers

Alle betrokkenen zijn woonachtend en/of gevestigd op de Emmaweg.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
13 gr.
windkr. 2