WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Test: Vaart in de Vaart
's-Graveland, za 28 mei 2011

Gisteren voeren tal van gezagsdragers en anderen met sloepen door de 's-Gravelandse Vaart om te testen of varen door de Vaart haalbaar is.

ingezonden bericht

Geen motorvaart in de vaart

Vrijdagmiddag 27 mei was er een demonstratievaart van de organisatoren van het Vaart in de vaart plan en genodigden in de 's-Gravelandse vaart.

Dat wilde ik wel eens zien dus ik ben bij een vriend die op het Noordereinde woont op zijn achterplaatsje gaan zitten. Om 16.30 kwamen de 3 boten langs. Men voer rustig met weinig golfslag. De laatste boot kwam mij bekend voor, die had ik namelijk eerder al met veel te hoge snelheid en golfslag van ongeveer 20 cm in tegenovergestelde richting zien varen. ( later hoorde ik dat nog meer mensen dat gezien hebben ).

Als de organisatoren van het Vaart in de vaart plan zich al niet aan de regels houden voorspelt dat weinig goeds voor de toekomst. Met openstelling van de vaart voor motorboten krijgen allerlei asocialen die denken dat de regels voor hen niet gelden ook toegang tot de vaart. Het bevestigt de vrees van meer dan 90 % van de aanwonenden voor overlast en schade. Niet alleen zullen oevers en schoeiingen wegspoelen, oudere woningen die de fundering rechtstreeks aan de vaart hebben krijgen zelfs mogelijk te maken met instortingsgevaar. Ik hoorde dat het wegspoelen van de oever al goed te zien is in de vaart langs de 's-Gravelandsevaartweg. Het kan niet lang meer duren voor men daar maatregelen moet nemen.

Johan van der Wolk
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Joh. v.d. Wolk
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
15 gr.
windkr. 4