WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
2010: 590 mille in de plus
Wijdemeren, wo 25 mei 2011

B en W hebben het jaarverslag en de jaarrekening 2010 aan de gemeenteraad aangeboden. De jaarrekening 2010 sluit met 590.000 euro in de plus.

persbericht

Positief resultaat jaarrekening

Het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren heeft het jaarverslag en de jaarrekening 2010 aan de gemeenteraad aangeboden. Uit de jaarrekening blijkt dat het jaar 2010 met een positief saldo van € 590.000 sluit. 

Een deel van de werkzaamheden van 2010 loopt door of komt geheel in 2011 tot uitvoering.  Het college stelt voor het bijbehorende budget over te hevelen naar 2011. Van het positieve resultaat blijft uiteindelijk een bedrag van € 264.000 over. Het voorstel is om dat bedrag toe te voegen aan de algemene reserve.

Voordelige afrekening afvalstoffenheffing

Onder meer van invloed op dit resultaat is de afvalstoffenheffing over 2010. De opbrengst van de heffing was hoger dan verwacht. Hierdoor is een bedrag van € 90.000 overgehouden. Dit bedrag wordt door verrekening in de heffing van 2012 aan de inwoners teruggegeven.

Fonds “Recreatie en toerisme”

Om Wijdemeren weer aantrekkelijk te maken voor recreanten en toeristen acht het college het noodzakelijk om te investeren in het voorzieningenniveau en de individuele kernen. Het college stelt daarom voor om een bedrag van € 100.000 in een nieuwe reserve “Recreatie en toerisme” te storten waaruit de komende jaren diverse projecten (mede)gefinancierd kunnen worden.

Activiteiten of voorzieningen voor jeugd en jongeren

Conform het coalitieakkoord wordt een bedrag gereserveerd voor activiteiten of voorzieningen voor jeugd en jongeren. Dit zal besteed worden in overleg met jongeren, verenigingen, organisaties en scholen. Voorgesteld wordt om € 25.000 in een reserve te storten.

Behoedzaam omgaan met de uitgaven en tijdig bijsturen droeg ertoe bij dat er een bescheiden bedrag overblijft. Het college is verheugd dat het resultaat nog ruimte biedt om wat extra’s te doen. De jaarrekening wordt op 9 juni besproken in de commissie Bestuur en Middelen en op 30 juni in de gemeenteraad.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
20 gr.
windkr. 3