WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Patrick in Engeland
Ankeveen, di 14 juni 2011

Patrick Kreuning uit Ankeveen fietst in Engeland voor de egelopvang en doet daarvan verslag in de WWK. De spaken zijn daar kennelijk in inches.

ingezonden brief

De eerste dag ben ik dus naar Hoek van Holland gefietst, alles ging voorspoedig zelfs het inchecken op de boot. In Harwich werd ik al gelijk naar de snelweg doorverwezen, schijnt de enige weg te zijn om naar London te komen. Onderweg 2x flink verkeerd gereden als ik even wat kleinere buurten opzocht in de buurt van Colchester, dan kwam ik na resp 30 en 10 km weer op het punt uit waar ik de snelweg had verlaten of nog een stukje terug.

Ook nog 2 spaken kapot, na ruim 100 km toch maar de fiets op de trein gezet want in het dorpje waar ik was aangeland werd mij door een Belgische fietsenmaker in goed Hollands verteld dat ik 3 dagen moest wachten voor mn fiets gemaakt kon worden. In London in Liverpoolstreet aangekomen zaten er een aantal fietsenmakers om de hoek, maar geen had mijn maat spaken, ik werd verwezen naar Buban een fietsenmaker nabij Euston, maar die was dicht op maandag, dus mn fiets daar geparkeerd en met mn bagage naar een jeugdherberg vertrokken.

De volgende dag terug naar de fietsenzaak maar die maakte enkel zijn eigen fietsen, dus werd ik weer door verwezen naar look mum, without hands, een fietsenzaak annexcafe, dus je wordt dronken terwijl je fiets gemaakt wordt. Maar ook zij hadden mijn maat spaken niet, na enig zoeken eindelijk een zaak gevonden die me kon helpen. De fiets kon aan het eind van de dag opgehaald worden, liep dus al 100 km achter.

De volgende dag vertrokken via Richmond en Kingston naar Andover de laatste 20 km wanhopig naar een overnachting gezocht ,maar zelfs kamers van 98 pond (ca 110) euro waren overal volgeboekt, derhalve in een bushokje midden aan een weg midden door een militair kamp geslagen, wel 150 km afgelegd, dus van de 100 km achterstand er de helft goedgemaakt. Maar het was veel te koud s nachts, dus niet geslapen en al vroeg doorgefietst naar Salisburry, kwam opeens de ene na de andere bed and breakfast tegen. Uiteindelijk in Blandsfort gestopt, na 87 km.

Onderweg veel dood wild langs de weg gezien, dassen, en zelfs een ree. Zelf ook nog even in de berm liggen rusten, dachten automobilisten dat ik misschien ook was aangereden. Dus die kwamen even een praatje maken, nou ja, misschien zet het ze aan het denken dat ook dieren recht op leven hebben en dat ze toch eens wat rustiger rijden. In Blandsford een heerlijk hostel gevonden, de Kings Arms, volgens de informatietent in het dorp very basic, maar wel een 1p kamer met tv en waterkoker, thee en koffie op je kamer plus 2 handdoeken, als dat basic is, wat is de rest dan wel niet? pure armoede?

Vanuit Blandsford via Dorchester naar het kustdorp Seaton gefietst en daar er daar niets te krijgen was door naar Beer ook aan de kust. Ook daar was niets te krijgen, Exeter ging ik niet meer halen ook omdat mn achterwiel was gaan piepen. Nou ja, dan maar weer een nachtje rillen in de kou, vandaag eerst naar een fietsenmaker dus alweer een halve dag kwijt, mn rem bleek overbelast, maar ja, harder dan 60 omlaag vind ik toch te eng worden. Als je gaat breek je van alles.

Daarom maar gestopt in Exeter, moest ik van 1-5 in de middag wachten voor ze bereid waren de receptie te openen, zit je buiten in de kou. Geef mij de Kings Arms maar weer. Nou ja, morgen door het nationaal park van Dartmoor naar Plymouth, ik had die eerste 100 km die ik in London was kwijtgeraakt bijna ingehaald, nu loop ik er weer zo'n 80 achter en de weersverwachting voor morgen is niet best.

Heb nog geen mails gehad van mensen die me willen steunen in mijn strijd voor de egel en eekhoornopvang, kom op mensen, waar blijven jullie (pkreuning(@) online.nl)? Misschien mag het ook afgegeven worden in het Wapen van Kortenhoef, maar dat moet nog met de eigenaar overlegd worden. Volgende week het vervolg, ik hoop in ieder geval in 2 dagen lands end te bereiken.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
21 gr.
windkr. 3