WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wisseletalages Hist. Kring
Kortenhoef, zo 10 juli 2011

Waar voorheen het grootkapitaal van De Bank in Kortenhoef zetelde, stelt de Historische Kring In de Gloriosa nu pijpenkoppen en tabaksdozen tentoon.

ingezonden bericht

Doorlopend wisselende presentaties van de Historische Kring “In de Gloriosa”, Ankeveen, ‘s-Graveland en Kortenhoef.

In de hal van ons gemeentehuis staan drie vitrines, die door de gemeentelijke Historische Kringen steeds worden voorzien van andere materialen.

De vitrine van de Historische Kring “In de Gloriosa”, Ankeveen, ‘s-Graveland en Kortenhoef, is gevuld door ons bestuurslid de heer Jan Schriek. Hij heeft uit zijn eigen verzameling, tabaksdozen en pijpenkoppen tentoongesteld en er liggen ook aanstekers en asbakken met een opdruk van (voormalige) plaatselijke middenstanders.

Sinds begin mei beschikken wij ook over de etalages van het voormalig kantoor van de ABN-AMRO Bank aan de Dodaarslaan in Kortenhoef. Ons bestuurslid, de heer Bruin Wallenburg heeft daar een klein deel van zijn privé verzameling van/over de tweede wereldoorlog laten zien. Toen de ramen nog werden schoongemaakt door de glazenwassers van de firma Van Die (hartelijk bedankt voor de sponsoring door een snelle en gratis reiniging!), kwamen er al mensen in de etalage kijken. Wij hebben veel goede reacties op deze presentatie gehad.
Evert Roukens en Jan Schriek hebben inmiddels al weer nieuwe etalages gemaakt, met als onderwerpen de plaatselijke bakkerijen en scholen en verder kunt u foto’s bekijken en kennis nemen van enige algemene informatie.
Op beide locaties vindt u maar een klein deel van onze verzameling. Wij nodigen u uit, ook eens een kijkje te nemen op onze prachtige website: www.hk-kortenhoef.nl.

Voor een nadere kennismaking met de plaatselijke geschiedenis en onze enthousiaste medewerkers bent u - op iedere woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur en iedere laatste zaterdag van de maand van 13.00 – 16.00 uur - welkom in ons verenigingsgebouw aan de Kerklaan 89, 1241 CL Kortenhoef.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
23 gr.
windkr. 2