WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Grondruil Dorpscentrum
Oud Loosdrecht, do 7 juli 2011

Onlangs heeft de eerste ruiling van de gronden met de familie Pijnaker – Van Douwe plaatsgevonden ten behoeve van het Dorpscentrum Oud Loosdrecht.

Dossier Dorpscentrum

persbericht

Grondruil in Dorpscentrum Oud-Loosdrecht

De contouren van het nieuwe dorpscentrum in Oud Loosdrecht, ondertussen beter bekend als De Haven van Loosdrecht, krijgen steeds vastere vorm. Ook de nieuwe plek voor de huidige bewoners van het middengebied is gereed om over te dragen. Onlangs heeft de eerste ruiling van de gronden met de familie Pijnaker – Van Douwe plaatsgevonden.


Op de foto (vlnr): wethouder van Waveren, notaris Simons, de heer Pijnaker, (op de achtergrond de heer Koolen) en mevrouw Van Douwe.

Constructief

De gemeente is zeer verheugd dat nu al, slechts een halfjaar na de vernieuwde overeenkomst, ook de levering al plaats heeft kunnen vinden. Wethouder van Waveren: ‘Ik heb de samenwerking met de heer Pijnaker om tot dit resultaat te komen als constructief en zeer prettig ervaren.’ De heer Pijnaker heeft het eerste ontwerp van zijn nieuw te bouwen woning al voorgelegd aan de welstandscommissie. Die heeft daar op hoofdlijnen akkoord op gegeven. Nu de grond is geruild, kan de heer Pijnaker de ontwikkeling van zijn nieuwe woning doorzetten.

Samenwerking

In 2005 heeft de heer Pijnaker meegewerkt aan de tot standkoming van het ontwerp voor het nieuwe dorpshart van Oud-Loosdrecht. De afspraken over het ruilen van zijn huidige perceel met een nieuwe plek op de kop van de Irenekavel konden in 2006 al vastgelegd worden in een overeenkomst. Hij was de eerste van de huidige bewoners waarmee dit lukte. Eind 2010 zijn de toenmalige afspraken opnieuw bevestigd, nadat de oude overeenkomst door verjaring was verlopen.

Over De Haven van Loosdrecht

Om de leefbaarheid te bevorderen en het watersportdorp nieuwe economische impulsen te geven komt er in Oud-Loosdrecht een passantenhaven, een pier, een dorpsplein en een horecapaviljoen met terrassen en ruimte voor een markt. Ook komen er winkeltjes en (parkeer)voorzieningen. Het plein gaat het dorp verbinden met het water. Ook worden in twee fasen 54 ruime en comfortabele appartementen gerealiseerd, waarbij de wensen van de koper centraal staan. De verkoop van de eerste 30 appartementen is al gestart. Meer informatie: www.dehavenvanloosdrecht.nl.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
20 gr.
windkr. 3