WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vragen CDA Vijftig Euro
Wijdemeren, do 27 januari 2011

Vorig jaar diende de CDA fractie een amendement in om vijftig euro aan minima uit te keren. Dat werd aangenomen, waarna het echter stil werd.

ingezonden bericht

CDA Wijdemeren

Vragen extra uitkering van vijftig euro/verzoek uitkering koudetoeslag

De gemeenteraad heeft op 3 juni 2010 bij de behandeling van de productrekening en programmarekening 2009 unaniem ingestemd met het door de CDA-fractie ingediende amendement om onze inwoners die van een minimum inkomen moeten rondkomen ook in 2010 een extra uitkering van € 50,- voor de kerstdagen beschikbaar te stellen.

Nadien is gebleken dat een dergelijke algemene uitkering door het ministerie van Sociale Zaken niet wordt toegestaan omdat de gemeente daarmee aan inkomenspolitiek zou doen. De portefeuillehouder heeft ons laten weten de mogelijkheden te onderzoeken om het door de gemeenteraad aangenomen besluit toch uit te voeren. Tot op heden hebben wij hier niets meer van vernomen.

Omdat een algemene uitkering wettelijk niet mogelijk is, wil het CDA dat op individuele beoordeling op korte termijn aan onze minima een koudetoeslag van 50 euro wordt uitgekeerd als tegemoetkoming voor de extra stookkosten i.v.m. het vroegtijdig invallen van de winter. In andere gemeenten is dit extraatje in de vorm van een koudetoeslag door het ministerie wel toegestaan.

Betreffende het bovenstaande heeft de CDA fractie de volgende vragen:

  1. Welke mogelijkheden hebt u de afgelopen maanden onderzocht?
  2. Wat zijn de (voorlopige) resultaten hiervan?
  3. Wanneer is uw onderzoek afgerond en wordt de gemeenteraad over het eindresultaat geïnformeerd?
  4. Kunt u aangeven hoe uw onderzoek wordt uitgevoerd en waarom daar vele maanden voor nodig zijn?
  5. Is het u bekend dat een simpele zoekactie op internet binnen enkele seconden voorbeelden oplevert hoe andere gemeenten een door het Ministerie van Sociale Zaken toegestane extra uitkering hebben georganiseerd?
  6. Bent u het met de CDA-fractie eens dat het betreurenswaardig is dat onze inwoners die van een minimum inkomen moeten rondkomen de door het gemeenteraadsbesluit toegezegde extra uitkering voor de kerstdagen nog niet hebben ontvangen?
  7. Bent u bereid alles in het werk te stellen om de extra uitkering van 50 euro zo spoedig mogelijk als koudetoeslag uit te keren?

Wij verzoeken u de vragen schriftelijk te beantwoorden. Afhankelijk van uw beantwoording zullen wij het presidium verzoeken het onderwerp voor de eerstvolgende vergadering van de Commissie Maatschappelijke en Sociale Zaken.

Met vriendelijke groet,
Namens de CDA fractie

Theo Reijn
Kees Haverkamp

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
0 gr.
windkr. 3