WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tweet: Geen Raad Januari
Wijdemeren, wo 19 januari 2011

In januari zal geen gemeenteraad gehouden worden. Dat twittert burgemeester Martijn Smit. Dat is niet eerder voorgekomen.

Het presidium overlegt maandelijks wat er op de agenda van de raad gezet wordt om er formele raadsbesluiten over te kunnen nemen. In het presidium zitten de voorzitters van de raadscommissies, Theo Reijn (MZ), Joep Nuissl (R en E) en Martin Vuyk (Ben M).

Sommige besluiten hebben het etiket hamerstuk gekregen in de commissievergadering. Dat zijn raadsbesluiten die niet besproken worden, maar alleen afgehamerd omdat alles er al over is gezegd tijdens de commissie.

En dan zijn er de raadsbesluiten die dat etiket niet hebben gekregen. Meestal zijn het besluiten die min of meer omstreden zijn. Vaak hebben raadsfracties daar intern, na de commissiebehandeling, nog eens met de achterban en/of de wethouder(s) over van gedachten gewisseld. Die worden door het presidium geagendeerd ter behandeling en besluitvorming in de raad.

Unicum

Gisteren beleefden we een unicum in de Wijdemeerse geschiedenis. Geen gemeenteraad deze maand. Kennelijk valt er niets te besluiten, want burgemeester Martijn Smit twittert: "Presidium zojuist afgerond. In januari geen raadsvergadering. In februari de commissies." Zelfs de gemeentelijke website verslikt zich in dit schokkende nieuwtje.


In de rode kaders staan foutmeldingen.

Update 19-1-2011, 23.16:

Bij het artikel staat dat er op de site van de gemeente een foutmelding verschijnt. Op de griffie weten wij niet hoe dat komt maar denken dat wij "oneigenlijk"gebruik gemaakt hebben van een agendapunt met deze mededelingen. Morgen kunnen wij dat met de webmaster kortsluiten. De melding slaat echter niet op het bericht want dat is correct.

Joop van Ditmarsch
Raadsgriffier Wijdemeren

 

bron
twitter
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
5 gr.
windkr. 3