WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gijs Knook Toernooi
Wijdemeren, ma 3 januari 2011

De Schaakvereniging Wijdemeren hield op 30 december het Gijs Knook Oliebollentoernooi. De wisselbeker werd gewonnen door Theo Koopman.

ingezonden bericht

Gijs Knook Oliebollentoernooi

Het is langzamerhand een traditie geworden: het jaar wordt door de Schaakvereniging Wijdemeren afgesloten met een oliebollentoernooi. Vele jaren geleden een initiatief van Gijs Knook, hij bakte zelf de goudbruine bollen en we maakten er een gezellige avond van met een snelschaaktoernooi.

Gijs is een aantal jaren geleden overleden, maar zijn oliebollentoernooi hebben wij in stand gehouden. De oliebollen komen nu van de bakker, maar dat maakt voor de gezelligheid niet uit. We hebben besloten het toernooi naar Gijs te vernoemen en een wisselbeker (met uiteraard een oliebol erin) ter beschikking te stellen. De eerste keer werd de beker door niemand minder dan zijn dochter Danka uitgereikt!


Danka Knook reikt de trofee uit aan Theo Koopman.

Donderdag 30 december was het eerste officiële Gijs Knook Oliebollentoernooi. Wij waren erg blij dat we ook een paar oud-leden mochten verwelkomen. Snelschaken, iedere speler heeft voor de hele partij maximaal 10 minuten bedenktijd en als extra moeilijkheid hebben het systeem gespeeld van de bekende schaker Bobby Fischer. De schaakstukken staan niet op de bekende plaats, maar min of min willekeurig op het bord. Echter wel zo dat er 2 lopers van verschillende kleur zijn en de torens zo ten opzichte van de koning staan dat een aangepaste rokade altijd mogelijk is. En dat levert heel verrassende partijen op.

Gespeeld is in 2 groepen van 8 personen. De winnaars van beide groepen, Jan Otto en Theo Koopman, hebben tot slot gestreden om de beker. De partij had een verrassend einde waarbij Jan mat kwam te staan. Als Jan nog één zet had kunnen doen dan stond Theo mat!

De wisselbeker werd voor de eerste keer uitgereikt door de dochter van Gijs, Danka Knook. Al met al een bijzonder geslaagde en plezierige avond.

Schrijft u alvast maar in uw agenda: 29 december is het volgende oliebollentoernooi.

Naschrift:

Gijs Knook was een trouw lid van de schaakvereniging. Maar Gijs Knook was ook een flink aantal jaren raadslid voor Algemeen Belang. AB was een overwegend Ankeveense partij die een belangrijke rol in de raad van 's-Graveland speelde. Een andere illustere naam die verbonden is met AB is die van Willem de Kwant. Deze werd opgevolgd door Wim Reijmerink, waarna Nelleke Schenkkan de partij tenslotte ten grave droeg in de aanloop naar de herindeling. Zij koos er toen voor om, samen met haar partner Edwin Bult, als GroenLinks verder te gaan in de Wijdemeerse politiek.

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
4 gr.
windkr. 1