WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cursus Parkinson patiënten
Loosdrecht, ma 22 augustus 2011

In de tweede week van september start bij Inovum een cursus voor Parkinson patiënten en hun mantelzorgers.

persbericht

Praktische cursus voor mensen met Parkinson én hun mantelzorger

De tweede week van september start Behandel- en adviescentrum Inovum met de cursus PEPP (Patiënten Educatie Programma Parkinson). Deze cursus is speciaal voor cliënten met Parkinson én hun mantelzorger.

Beiden leren tijdens de cursus beter om te gaan met de gevolgen van Parkinson. Hierdoor worden zowel cliënt als mantelzorger ontlast in het dagelijks leven. Dit maakt het voor de cliënt met Parkinson mogelijk om langer zelfstandig te blijven, terwijl de druk op partner of zorgverlener wordt verminderd. De cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en vindt plaats in de Beukenhof in Loosdrecht.

De ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening. De bekendste verschijnselen zijn trillen, pijnlijke spierstijfheid, bewegingstraagheid, een starre gezichtsuitdrukking en lopen met schuifelende pasjes in voorovergebogen houding. Ook andere problemen, zoals traagheid in het denken en geheugenproblemen komen voor. De ziekte van Parkinson heeft een grote invloed op het dagelijks leven.

Sinds enkele jaren wordt het Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP) op diverse plaatsen in Nederland aangeboden. De ervaringen zijn positief. Enkele citaten van deelnemers:
"De PEPP cursus geeft je steun in wat je moet en kunt doen om het leven zo aangenaam en nuttig mogelijk te maken".
"Het is opvallend dat een positieve levensfilosofie je sterker maakt om Parkinson te accepteren".
"Het PEPP levert een bijdrage om weer licht aan het eind van de tunnel te zien".
"Mijn man en ik hebben geleerd om meer en beter met elkaar te praten".
"De groep gaf mij herkenning en steun".

Ergo- en fysiotherapeuten van Inovum zijn gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met Parkinson. De ergotherapeuten zijn gecertificeerd om de PEPP cursus te begeleiden. Naast gespecialiseerde cursussen bieden zij ook individuele behandeling- en advies om de zelfstandigheid bij cliënten te bevorderen. Voor meer informatie over ergotherapie of over PEPP kunt u contact opnemen met Ergotherapie Inovum, telefoonnummer 035-58 88 447.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bedekt zonnig
22 gr.
windkr. 1